Noi restricţii în Germania: Nu mai mult de 10 invitaţi vaccinaţi pentru sărbătorile de Anul Nou

Noi restricţii în Germania: Nu mai mult de 10 invitaţi vaccinaţi pentru sărbătorile de Anul Nou

Confruntată cu ameninţarea variantei Omicron a Covid-19, Germania va limita contactele, chiar şi între persoanele vaccinate, la maximum 10 invitaţi pentru sărbătorile de Anul Nou, a anunţat marţi cancelarul german Olaf Scholz.

”Nu mai este timpul să petrecem şi să avem seri conviviale în număr mare”, a subliniat cancelarul, după o reuniune cu liderii celor 16 landuri, dând asigurări că ”al cincilea val deja ameninţă”, relatează AFP. .

Această limitare se va aplica începând cu 28 decembrie, în special pentru toate reuniunile private. Pentru cei nevaccinaţi, limita este de maximum doi invitaţi.

ADVERTISING

Cancelarul german a anunţat, de asemenea, că toate evenimentele sportive din Germania se vor desfăşura cu uşile închise cel mai târziu începând din 28 decembrie pentru a combate răspândirea cazurilor de COVID-19, în special legate de varianta Omicron.

Totodată, autoritatea germană în domeniul vaccinării, STIKO, a recomandat marţi scurtarea de la şase la trei luni a intervalului între a doua doză de vaccin împotriva Covid şi administrarea dozei booster, în contextul răspândirii accelerate a variantei Omicron.

ADVERTISING

Potrivit STIKO, orice persoană cu vârsta de peste 18 ani ar trebui să primească o doză booster cu un vaccin cu ARN mesager după trei luni de la finalizarea schemei iniţiale cu două doze.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇