Violențe în creștere în Sri Lanka: Reședința premierului a fost incendiată (Video)

Violențe în creștere în Sri Lanka: Reședința premierului a fost incendiată (Video)
Foto: captură video

Grupuri mari de manifestanţi au luat cu asalt – sâmbătă seara, la Colombo – reşedinţa premierului srilankez şi au incendiat-o, potrivit informaţiilor furnizate de poliţie şi de anturajul premierului pentru AFP.

„Manifestanţii au intrat în reşedinţa privată a premierului Ranil Wickremesinghe şi i-au dat foc”, au indicat serviciile şefului guvernului.

Preşedintele Sri Lankăi, Gotabaya Rajapaksa, fugise mai devreme din reşedinţa sa oficială, invadată de sute de manifestanţi, excedaţi de prăbuşirea economică a ţării, care îi cereau demisia.

Premierul convocase de urgenţă o reuniune de criză a guvernului, invitându-i şi pe liderii partidelor politice neguvernamentale să participe, indicând că este dispus să demisioneze pentru a deschide calea formării unui guvern de uniune naţională.

Între timp, canalele de televiziune locale au difuzat imagini cu sute de persoane care escaladau gardurile palatului prezidenţial.

Sri Lanka: Prime Minister's residence set on fire

Unii manifestanţii au difuzat în direct pe reţelele de social media înregistrări video care arătau o mulţime de oameni năvălind în interior, unii dintre ei plonjând şi veselindu-se în piscina prezidenţială sau întinzându-se cu un aer amuzat pe paturile din dormitoarele reşedinţei.

Anti-government protest rocks Sri Lanka, protesters barges into President's house

Responsabili guvernamentali au declarat pentru AFP că nu cunosc intenţiile preşedintelui Rajapksa după fuga sa. „Aşteptăm instrucţiuni”, a declarat un înalt funcţionar. „Nu ştim nici unde se află el, ci doar că este în siguranţă, cu marina srilankeză!”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇