Viktor Orban: Pe masa NATO au fost puse propuneri periculoase cu privire la războiul din Ucraina

Viktor Orban: Pe masa NATO au fost puse propuneri periculoase cu privire la războiul din Ucraina

Propuneri periculoase au fost puse pe masa NATO cu privire la războiul din Ucraina, spune premierul ungar Viktor Orban, după o întâlnire cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

”Unele state membre au propus încă o dată crearea unei zone de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei. NATO însă este o alianţă defensivă”, a spus premierul ungar, potrivit hirado.hu.

Orban a adăugat că “suntem capabili şi chiar avem obligaţia de a ne apăra unii pe alţii, dar NATO nu trebuie să se angajeze în acţiuni militare în țări care se află în afara ei”.

ADVERTISING

“Poziţia Ungariei este clară, nu vrem să trimitem nici soldaţi, nici arme dincolo de teritoriul NATO”, a subliniat Orbán.

O altă propunere căreia trebuie să-i facem faţă este cea a aprovizionării cu gazul şi petrolul rusesc, a spus Viktor Orban.

El a precizat că Ungaria a arătat clar că sancţiunile nu pot fi extinse asupra importului de gaz şi de petrol din Rusia, deoarece în cazul Ungariei şi altor ţări din Uniunea Europeană extinderea lor “înseamnă o povară disproporţionată, aproape insuportabilă”.

ADVERTISING

Război în Ucraina, Ziua 27 - Vezi desfășurarea evenimentelor

“Sancțiunile ar fi mai dureroase pentru noi, decât pentru Rusia, care este ţinta lor”, a spus premierul, adăugând că “vom lua atitudine alături de alte ţări şi vom apăra încă o dată aprovizionarea cu energie a Ungariei şi securitatea funcţionării ţării”.

Viktor Orban a precizat: “nici săptămâna anterioară nu a fost uşoară, săptămâna aceasta însă va fi şi mai dificilă, deoarece la Bruxelles va avea loc summit-ul NATO şi cel al Uniunii Europene”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇