Victorie pentru Trump: Curtea Supremă a SUA obligă statul Colorado să îl repună pe buletinele de vot

Victorie pentru Trump: Curtea Supremă a SUA obligă statul Colorado să îl repună pe buletinele de vot

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins cu unanimitate de voturi decizia luată de statul Colorado de a-l exclude pe Donald Trump de pe buletinele de vot în vederea alegerilor prezidențiale.

Instanța din Colorado a hotărât, în decembrie anul trecut, că Donald Trump nu este eligibil pentru preşedinţie din cauza acţiunilor sale în timpul alegerilor din 2020 şi a ordonat retragerea buletinelor de vot cu numele său de la alegerile primare republicane din acest stat.

Dar judecătorii de la Curtea Supremă au fost sceptici cu privire la această decizie, la o audiere care a avut loc în 8 februarie, și au acuzat statul că și-a depășit autoritatea, scrie BBC.

ADVERTISING

Iar astăzi au decis că Trump va rămâne pe buletinul de vot. Asta înseamnă că Trump poate candida la alegerile primare de mâine, o zi în care ar putea aproape sigila nominalizarea republicană.

Colorado va vota alături de alte 15 state în cadrul unei competiții maraton denumite Super Tuesday. Este de așteptat ca Trump, în vârstă de 77 de ani, să o învingă pe singura sa adversară rămasă, fosta ambasadoare ONU Nikki Haley.

Echipa de campanie a lui Donald Trump preconizează că acesta va obţine 773 de delagaţi în această "Super Tuesday" - dintr-un total necesar de 2.429 - şi că va deveni matematic de neînfrânt după două săptămâni.

ADVERTISING

În ceea ce-i priveşte pe democraţi, suspansul este şi mai mic, în contextul în care preşedintele în exerciţiu Joe Biden nu are nicio îndoială că va fi candidatul Partidului Democrat.

Amintim că și statele Maine şi Illinois au luat decizia de a-l scoate pe Donald Trump de pe buletinele de vot, dar avocații săi au făcut apel.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇