Vicepreşedintele SUA le-a cerut suporterilor lui Trump să părăsească Capitoliul și să înceteze violențele. A fost trimisă Garda Naţională

Vicepreşedintele SUA le-a cerut suporterilor lui Trump să părăsească Capitoliul și să înceteze violențele. A fost trimisă Garda Naţională

Vicepreşedintele american Mike Pence a cerut suporterilor lui Donald Trump să părăsească Capitoliul şi să înceteze violenţele.

„Acest atac asupra Capitoliul nostru nu va fi tolerat şi cei implicaţi vor fi puşi sub acuzare”, a scris el pe Twitter.

”Violențele și distrugerile care au loc la Capitoliu trebuie să se oprească și asta chiar acum. Toți cei implicați trebuie să-i respecte pe ofițerii din forțele de ordine și să părăsească imediat clădirea”, a transmis Mike Pence.

El însuși a fost evacuat de urgență din clădire, din cauza violențelor.

ADVERTISING

Pence, care a insistat că nu poate modifica rezultatul alegerilor prezidenţiale în ciuda presiunilor făcute de Trump, prezida plenul Congresului, miercuri, când protestatarii au intrat în clădire şi el a fost dus la adăpost.

În prezent, în faţa Capitoliului se află câteva sute de persoane, potrivit imaginilor difuzate de NBC. Susţinătorii lui Trump au intrat în clădire, unde s-au confruntat cu poliţia şi o persoană a fost rănită prin împuşcare.

ADVERTISING

Plenul a fost suspendat, clădirile Capitoliului, inclusiv cea a Senatului au fost evacuate, iar Casa Albă a anunţat că Garda Naţională se îndreaptă spre locul incidentelor.

Fanii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul, iar validarea lui Biden se amână: O femeie a fost împuşcată. Intervine Garda Națională

Proteste la Washington: O femeie e în stare critică după ce a fost împuşcată în sediul Congresului SUA (Video)

Biden face apel la Trump să iasă la TV și să ceară mulțimii încetarea asediului asupra Congresului SUA

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇