Vela a participat la extrădarea unor infractori prinși în România: E prima dată când MAI ia în serios problema rețelelor de trafic

Vela a participat la extrădarea unor infractori prinși în România: E prima dată când MAI ia în serios problema rețelelor de trafic
Marcel Vela pe Aeroportul Internaţional Otopeni „Henri Coandă”, acolo unde a avut loc operaţiunea de extrădare a celor doi suspecţi de infracţiuni internaţionale

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a susținut, vineri, o declarație de presă de la Aeroportul Internațional Otopeni ”Henri Coandă”.

El a vorbit despre colaborarea dintre autoritățile de aplicare a legii din România și Statele Unite ale Americii.

Totodată, el a anunțat extrădarea a doi cetățeni prinși în România, care au comis infracțiuni internaționale. Este vorba despre un hacker și o persoană care a făcut trafic de persoane. Ei vor fi extrădați în SUA.

România și SUA anunță un program de toleranță zero pentru traficul de persoane: ”Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!”, este mesajul transmis infractorilor

ADVERTISING

”În acest moment asistăm la un fapt care ține de extrădarea a doi cetățeni capturați în România de către forțele speciale ale MAI, care au comis infracțiuni internaționale.

Este vorba despre un cetățean care e în vârful unei rețele internaționale de trafic de persoane în România, Mexic și SUA. Extrădarea se face în baza unei decizii a Curții de Apel Craiova.

Și încă un cetățean, care a comis infracțiuni cibernetice, furt de identitate. La fel, a comis infracțiuni la nivel internațional”, a anunțat, vineri, ministrul de Interne.

ADVERTISING

Vela a lăudat relațiile internaționale

Ministrul a evidențiat cu această ocazie colaborarea României cu SUA.

”Această operațiune este în colaborarea MAI cu corespondenții noștri Interpol de la Washington și tot ce înseamnă cooperare internațională. Este încă o dovadă că soluția pentru combaterea infracționalității este colaborarea atât la nivel național, aici mă refer la colaborarea serioasă, corectă și operativă între toate instituțiile din România, mă refer la poliție, parteneri, parchete și la tot ce înseamnă procesul în sine care se derulează în instanțele de judecată, la fel cum este importantă colaborarea cu instituțiile internaționale.

ADVERTISING

Pentru că infracționalitate nu este doar în România. În această perioadă de globalizare și liberă circulație, infracționalitatea este și la nivel internațional”, a adăugat șeful MAI.

”Guvernul Orban a acordat prioritate MAI”

Ministrul Vela a vorbit și despre guvernul din care face parte. El susține că Executivul a acordat prioritate ministerului pe care îl conduce.

”Sunt ministru de 9 luni de zile. Interlopii, rețelele de trafic de persoane, droguri au fost de multă vreme arătate, deconspirate și prezentate inclusiv de presă. Așadar, nu este prima oară când ne întâlnim cu asemenea cazuri, dar pot să spun că este prima dată când MAI ia în mod serios această problemă, în sensul că actualul Guvern Ludovic Orban a acordat prioritate MAI. Avem dotările de care avea nevoie demult Poliția!

Totodată, am mărit capacitatea de a face teste de integritate în MAI. Unde sunt disfuncționalități, am demarat controale și anchete în interiorul ministerului, Nu tolerăm nicio abatere, niciun act care să fie o pată pe MAI, așa cum vom fi în continuare atenți, implicați și cu ochii pe tot înseamnă fenomen criminogen!”, a completat Marcel Vela.

În fine, ministrul a încheiat această declarație de presă în același mod ca săptămâna trecută - cu mesajul ”Suntem cu ochii pe voi”!.

Această colaborare este o garanție că împreună putem să avem o societate sănătoasă și să facem o lume mai bună. Așadar, suntem cu ochii pe infractori, oriunde s-ar afla ei, în România sau orice altă țară, orice continent!

Marcel Vela
https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/391151991875770/?epa=SEARCH_BOX

Vela se va lăuda săptămânal cu acţiunile MAI: Suntem o țară sigură... vom reuși să avem o Românie sigură!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇