Efectele furtunii în țară. Un arbore uriaș a căzut peste o mașină cu doi oameni. Acoperișuri zburate de vânt de pe blocuri

Efectele furtunii în țară. Un arbore uriaș a căzut peste o mașină cu doi oameni. Acoperișuri zburate de vânt de pe blocuri

Rafalele puternice au provocat pagube în mai multe zone din ţară.

Una dintre cele mai afectate localităţi este chiar oraşul Giurgiu, unde a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru îndepărtarea arborilor dezrădăcinaţi.

Pompierii au intervenit, sâmbătă, pe drumul naţional 5, la ieşirea din Giurgiu, unde un copac smuls din rădăcină a căzut pe cele două benzi de mers,. În cădere, copacul a avariat un stâlp de iluminat stradal, liniile de curent şi cablu TV. 

Tot în oraşul Giurgiu, pe strada Cărămidarii Vechi, un copac smuls din rădăcină a căzut pe şosea, iar pe strada Dan Lucan un copac a căzut peste gardul unei case, blocând accesul în curte.

ADVERTISING

Pompierii au mai intervenit şi pe Bd 1 Decembrie pentru înlăturarea unei bucăţi din acoperişul unui bloc. 

acoperis smuls de vant
Foto: ISU Giurgiu

Pe DJ 504, un arbore de mari dimensiuni a căzut pe şosea şi a blocat ambele sensuri de mers. În cădere, una dintre crengile copacului a avariat un autoturism în care se aflau două persoane, ambele scăpând nevătămate în urma incidentului. 

Şi în localitatea Vedea un copac a căzut peste acoperişul unei case, transmite ISU Giurgiu.

Judeţul Giurgiu se află sub o atenţionare meteorologică tip cod galben de intensificări ale vântului, până duminică, la ora 03:00. Meteorologii au prognozat vânt puternic, care atinge, la rafală, viteze de 45-60 km/h şi pe arii restrânse chiar70-80 km/h.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acoperişuri smulse la Sibiu

În altă parte a României, acoperișurile din tablă a două blocuri din Sibiu s-au desprins. Pompierii

„Pompierii sibieni intervin în aceste momente cu o autoscară și cu o autospecială de stingere pe strada Sibiel din municipiul Sibiu unde s-a desprins un acoperiș de tablă al unui bloc de 4 etaje. Momentan s-a balizat zona și se lucrează pentru îndepărtarea acoperișului și mutarea mașinilor parcate în imediata apropiere pentru a evita eventuale pagube”, anunță ISU Sibiu, citat de Mediafax.

ADVERTISING

De asemenea, pompierii intervin și pe strada Șteflești din Sibiu unde s-a desprins un acoperiș de tablă de pe un bloc de 4 etaje.

Copaci doborâţi în Teleorman

Şi în Teleorman mai mulţi copaci au fost doborâţi şi acoperişul unei case din Videla a fost luat de vânt.

Potrivit ISU Teleorman, un copac a fost doborât de vânt pe DC 18, între Drăgăneşti-Vlaşca şi Comoara.

S-a solicitat intervenţia pompierilor şi la un copac căzut pe carosabil pe DJ 503, între Moşteni şi Botoroaga, unde traficul rutier era blocat, informează Agerpres.

Un alt copac a fost doborât pe carosabil pe DJ 503, între Târnava şi Drăgăneşti-Vlaşca, blocând de asemenea traficul.

Un copac a căzut pe casa unei familii din Videle, cartierul Tămăşeşti. ISU Teleorman precizează că nu a fost rănită nicio persoană.

Tot din cauza vântului puternic, un acoperiş a fost desprins de pe o casă din oraşul Videle, acelaşi cartier Tămăşeşti.

De asemenea, din cauza vântului, un stâlp din lemn, de telecomunicaţii, a căzut pe carosabil, pe DN 65 E, în localitatea Voievoda.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇