Iarna face probleme pe calea ferată. Trenuri blocate între Predeal și Brașov, dar și la Petroșani

Iarna face probleme pe calea ferată. Trenuri blocate între Predeal și Brașov, dar și la Petroșani

Zăpada a afectat circulaţia pe calea ferată fix când românii pleacă pentru mini-vacanţa de Crăciun.

Un fir de contact este rupt între Predeal și Timișu de Sus. Trenul IR 1645 București Nord -Brașov – Tg. Mureș urmează să fie remorcat până în stația Brașov cu o locomotivă diesel.

În centrul țării ninge abundent, iar meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori și viscol valabil până luni, 25 decembrie.

În plus, circulaţia feroviară între staţiile Petroşani - Crivadia este întreruptă.

"Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, astăzi, 23 decembrie 2023, în jurul orei 12:40, între staţiile Petroşani - Crivadia s-a produs un deranjament la infrastructura feroviară (lipsă de tensiune în linia de contact/căderi copaci) ce conduce la întreruperea temporară a circulaţiei pe acest segment.

ADVERTISING

În acest context, sunt afectate trenurile IR 1836 Cluj Napoca - Bucureşti Nord, care va merge până la staţia Baru Mare, şi IR 1823 Bucureşti Nord - Deva care va merge până la staţia Petroşani.

Pentru asigurarea continuităţii călătoriei pasagerilor din aceste două trenuri, se va asigura transbordarea cu mijloace auto între staţiile Baru Mare şi Petroşani şi retur", precizează CFR Călători.

De asemenea, în cursul dimineţii, circulaţia trenurilor CFR pe secţia Ilva Mică - Floreni s-a desfăşurat cu dificultate din cauza căderii unor copaci pe linia de contact între staţiile Silhoasa - Larion.

Echipa de intervenţie a lucrat la deblocarea căii ferate, iar până atunci, ca măsură de sprijin, CFR Călători a pus la dispoziţia administratorului de infrastructură locomotivă diesel pentru a putea fi astfel tranzitată zona afectată. Circulaţia feroviară între Silhoasa şi Larion a fost redeschisă în condiţii de siguranţă la ora 12:52.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇