O locomotivă CFR Călători a deraiat aproape de București. UPDATE Nouă trenuri de pasageri au întârzieri de ore întregi

O locomotivă CFR Călători a deraiat aproape de București. <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Nouă trenuri de pasageri au întârzieri de ore întregi

Trenul Roşiori Nord – Bucureşti Basarab a deraiat de o osie, vineri dimineaţă, la ieşire din staţia Zăvestreni, anunţă CFR Călători, care transmite că pasagerii sunt în afara oricărui pericol.

Drept urmare, traficul feroviar a fost întrerupt ore în şir în județul Teleorman, iar circulaţia trenurilor între Craiova și București grav perturbată.

Din cauza acestui accident, alte nouă trenuri de călători au fost oprite în gările de pe traseu și au așteaptat eliberarea liniei.

Mai multe trenuri care trebuie să sosească în Gara de Nord din București, vineri dimineață, au întârzieri de sute de minute.

ADVERTISING

Accidentul de la Zăvestreni

La ieșirea din stația Zăvestreni, în zona macazului, s-a produs deraierea de o osie a locomotivei trenului R 9304 Roșiori Nord - București Basarab.

„Călătorii sunt în afara oricărui pericol și vor fi preluați până la destinații cu automotoare îndrumate din stația București de către CFR Călători. La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților care anchetează cauzele producerii acestui accident conform reglementărilor în vigoare, precum și echipa de intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului”, informează CFR Călători.

ADVERTISING

Potrivit CFR Infrastructură, traficul feroviar s-a întrerupt între Zăvestreni-Vadu Lat.

Trenul deraiat a afectat firul II de circulaţie, în condiţiile în care firul I este închis permanent pentru lucrări.

Sunt afectate mai multe trenuri de călători, care staţionează în gările adiacente, până la redeschiderea circulaţiei (72, 9900,10090, 11500,1594, 79, 11612, 9002, 11614).

UPDATE CFR informează că, începând cu ora 12:00, traficul feroviar a fost reluat în condiţii de siguranţă, între staţiile Zăvestreni şi Vadu Lat.

ADVERTISING

În zona respectivă, CFR SA a acţionat pentru ridicarea locomotivei şi readucerea liniei în parametri, astfel încât circulaţia feroviară să fie reluată în condiţii de siguranţă.

”Toate trenurile care au staţionat temporar în intervalul 05:40 - 12:00, în gara Vadu Lat şi în gările adiacente (Roşiori, Videle şi Bucureşti Nord), îşi vor relua circulaţia, urmând să ajungă la destinaţie cu întârziere”, a precizat compania.

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇