Valeriu Gheorghiță: Au fost discuţii să lăsăm Omicron să se răspândească, pentru a obţine imunizarea naturală

Valeriu Gheorghiță: Au fost discuţii să lăsăm Omicron să se răspândească, pentru a obţine imunizarea naturală

Au fost discuții pentru a lăsa varianta Omicron să se răspândească, nefiind așa de agresivă, pentru a obține imunizarea naturală a populației, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. El nu crede, însă, că ar fi o abordare corectă și că s-ar putea ieşi din pandemie prin infectarea în masă cu varianta Omicron.

„Au fost foarte multe discuţii că e foarte bine să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească în momentul acesta pentru că nu e atât de agresivă şi în felul acesta se poate obţine imunizarea naturală a populaţiei.

ADVERTISING

Nu este o abordare corectă, pentru că nu facem decât să facilităm acumularea de noi mutaţii şi creştem şansa virusului să muteze şi să genereze alte variante care s-ar putea să fie cu probleme mult mai mari şi vom pierde acest potenţial legat de o virulenţă mai scăzută”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24, citat de News.ro.   

El a spus că în fiecare zi sunt raportate peste o mie de persoane care sunt reinfectate cu SARS-CoV-2, din care aproape 45% au şi istoric de vaccinare. Însă, aceştia au un nivel crescut de protecţie și nu se observă la fel de multe internări ca în valul de pandemie anterior.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇