Val de amenzi în Capitală, în weekend, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Val de amenzi în Capitală, în weekend, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Poliţiştii Capitalei au aplicat 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, în perioada 31 iulie – 2 august, pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Din acest total, 128 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar 21 sancţiuni au fost aplicate pentru situaţii ce cad sub incidenţa legislaţiei privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite„, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis luni.

ADVERTISING

De asemenea, poliţiştii au purtat discuţii, atât cu cetăţenii, cât şi cu reprezentanţii agenţilor economici, pentru a da anumite lămuriri şi informaţii cu privire la măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19.

Poliţiştii DGPMB, cu sprijinul reprezentanţilor Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Poliţiei Locale, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov, au efectuat verificări la peste 192 de operatori economici, precum şi în mijloacele de transport în comun.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit comunicatului, s-a urmărit respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar şi a altor norme privind protecţia cetăţeanului.

În cele trei zile, au fost verificate mari complexuri comerciale, hipermarketuri, hale şi pieţe agroalimentare, terase şi locuri de agrement, mijloace de transport în comun, inclusiv din zona celor cu regim taxi.

Vezi și:

Controale la baruri și terase în București: Amenzi de zeci de mii de lei

ADVERTISING

COVID-19: Amenzi de peste jumătate de milion de lei, în ultimele 24 de ore

Amenzi de 9.000 de lei pentru două cluburi din Mamaia. Nu au luat măsuri de limitare a răspândirii noului coronavirus

Amenzi drastice pe litoral după controale în restaurante și fast-food-uri

Amenzi de 1.000 de euro pentru cei care nu poartă mască în sudul Italiei

Razie de amploare în Satul de Vacanţă din Constanţa. Autorităţile au dat amenzi de aproape 120.000 de lei

Amenzi de peste jumătate de milion de lei pe litoral: Ce reguli au încălcat administratorii de plaje


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇