Vaccinarea la chiuvetă: Un medic de familie din Prahova a fost pus sub control judciar, după ce a eliberat zeci de certificate false

Vaccinarea la chiuvetă: Un medic de familie din Prahova a fost pus sub control judciar, după ce a eliberat zeci de certificate false

Un medic de familie din Valea Călugărească, judeţul Prahova, suspectat că a vaccinat fictiv zeci de persoane a fost pus sub control judiciar.

Pe perioada acestei măsuri el nu mai are dreptul de a vaccina antiCovid. Printre presupuşii beneficiari ai vaccinării „la chiuvetă” se numără şi doi avocaţi, soţ şi soţie, şi membri ai familiei acestora, dar şi patru minori.

Zeci de persoane au fost audiate, marţi seară, de către procurorii prahoveni, într-un nou dosar de vaccinări fictive care ar fi avut loc în comuna Valea Călugărească, la cabinetul medicului de familie.

ADVERTISING

Anchetatorii au ajuns să deschidă acest nou caz urmărindu-i pe intermediarii care aduceau la fostul centru de vaccinare din comună persoane dispuse să cumpere certificate de vaccinare.

Surse judiciare au declarat că aproximativ 30 de persoane – intermediari, suspecţi, dar şi beneficiari ai unor certificate false de vaccinare anti-Covid – au fost ridicate, marţi, şi duse la audieri.

Medicul de familie este suspectat de infracţiunile de luare de mită, fals informatic şi înşelăciune. Alte persoane sunt suspectate de fals informatic, iar altele de dare de mită.

ADVERTISING

Până în prezent, procurorii au identificat 43 de beneficiari de certificate false de vaccinare. În unele cazuri, aceştia plăteau 500 de lei pentru a primi certificatul de vaccinare, însă au fost cazuri în care medicul de familie din Valea Călugărească primea sume mici de bani.

Intermediarii primeau, la rândul lor, 100-200 de lei pentru a duce „clienţii„ la medicul care ar fi eliberat certificatele, precizează sursele citate.

Un dosar similar a fost deschis de anchetatorii prahoveni în luna octombrie a anului trecut. La acel moment, în cadrul anchetei au apărut inclusiv numele unui consilier local de la Sinaia, Georgiana Ioana Maria Creţu, şi al soţului acesteia, sportivul olimpic la sanie Valentin Creţu, ca beneficiari ai unor certificate false de vaccinare anti-COVID.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇