Migranți prinși cu focuri de armă, la Timișoara. Trei au reușit să scape

Migranți prinși cu focuri de armă, la Timișoara. Trei au reușit să scape

Un tânăr de 24 de ani din Republica Moldova, care transporta migranţi, a fost oprit cu focuri de armă de către poliţişti, după ce a fost urmărit 18 kilometri pe autostrada Deva -Nădlac, până la intrarea în Timişoara.

În maşină se aflau nouă pasageri, dintre care trei au fugit, după ce au făcut accident, iar ceilalţi şase s-a constatat că sunt de origine afro-asiatică şi au intrat legal în România.

Incidentul are loc în contextul în care România încearcă să convingă Austria să ne primească în Schengen şi cu frontierele terestre.

ADVERTISING

Totul s-a petrecut sâmbătă seara târziu, spre miezul nopţii.

În nodul rutier de la km 503, poliţiştii i-au făcut semn unei maşini să oprească, însă şoferul nu s-a conformat.

Aşa că poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia pe o distanţă de 18 km, între localităţile Giarmata - Remetea, până la intrarea în Timişoara.

În timpul urmăririi, poliţiştii au tras nouă focuri de avertisment în plan vertical.

"În sensul giratoriu de la aeroportul din Timişoara, autoturismul a intrat în coliziune cu alte două, după care s-a oprit în afara părţii carosabile, iniţial accidentul soldându-se doar cu pagube materiale. A fost imobilizat şi identificat conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 24 de ani, cetăţean cu dublă cetăţenie română/moldovenească, şi şase persoane de naţionalitate străină", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cele şapte persoane prinse, cetăţeanul moldovean şi cei şase pasageri de origine afro-asiatică - unul din Egipt, patru din Siria şi unul din Yemen, au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Şoferul este anchetat pentru trafic de migranţi.

Unul dintre pasageri, pe fondul sperieturii, a fost transportat la spital, aşa că Biroul Rutier Timiş a întocmit un dosar penal şi pentru vătămare corporală din culpă.

ADVERTISING

Totodată, după ce s-a constatat că autoturismul nu deţine poliţă RCA valabilă, şoferul a fost amendat cu 4.640 de lei, i-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare şi s-a dispus suspendarea permisului pentru 180 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇