Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner va fi extrădat și adus în țară. Al treilea e de negăsit

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner va fi extrădat și adus în țară. Al treilea e de negăsit

Al doilea suspect din cazul crimei de la Sibiu, în care victimă a fost omul de afaceri Adrian Kreiner, va fi extrădat. Acesta a fost de acord să fie adus în țară, a anunțat, sâmbătă, ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Este vorba despre Marian Cristian Minae, prins de autoritățile din Irlanda.

Conform ministrului Justiției, de luni vor începe procedurile de predare a bărbatului, care este unul dintre cei trei suspecți în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner.

”Vineri a avut loc termenul la instanţa din Irlanda şi unul dintre inculpaţi, dintre fugari, Cristian Marian Minae, a consimțit la predare. Asta înseamnă că de luni vom începe procedurile de predare. Poliția Română, ANP, Ministerul Justiţiei, vă asigur că vor fi foarte atente astfel încât întreaga procedură de predare să se desfăşoare în bună regulă”, a precizat pe Facebook Alina Gorghiu.

Cristian Marian Minae ar urma să fie al doilea suspect fugit din țară care va fi predat autorităților române pentru a fi cercetat în acest caz. Un alt suspect, Laurențiu Ghiţă, a fost adus în România la sfârșitul anului trecut, din Marea Britanie. De atunci se află în arest.

ADVERTISING

Al treilea suspect, Cosmin Zuleam, este în continuare căutat. Poliția are mai multe piste, una fiind că el a plecat spre vestul Europei sau că ar fi ajuns în SUA. Se fac eforturi pentru ca el să fie găsit și adus în țară, transmite Digi24.

Crima din Sibiu - firul evenimentelor

Amintim că magistraţii din Sibiu au emis în 19 noiembrie mandate de arestare preventivă în lipsă pe numele a trei suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner, aceştia fiind daţi în urmărire de poliţişti. Este vorba de Zuleam Costinel Cosmin, Ghiţă Laurenţiu şi Minae Marian Cristian.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe 6 noiembrie 2023, cei trei au intrat în casa omului de afaceri pentru a fura bunuri de valoare. Atacatorii, cu cagule pe feţe, l-au legat şi l-au bătut şi i-au ameninţat cu pistolul fiica, apoi au fugit cu ceasuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro. Ulterior, Adrian Kreiner a decedat.

În acest caz s-a produs și un incident grav, polițiștii confundând unul dintre suspecți și ridicând de pe stradă, într-un mod extrem de agresiv, o persoană nevinovată.

Bărbatul, Laurențiu Lăcătușu, din Dolj, susține că se întorcea de la serviciu când a fost oprit de doi civili care l-au tăvălit pe jos și l-au lovit cu pumnii și picioarele. El s-a întors acasă după ce a fost audiat timp de 12 ore, iar autoritățile și-au dat seama că nu el era cel pe care-l căutau.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇