Suspecții în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu, dați în urmărire UPDATE Doi au fost prinși

Suspecții în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu, dați în urmărire <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Doi au fost prinși

Magistraţii din Sibiu au emis, duminică, mandate de arestare preventivă în lipsă pe numele celor trei suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner, aceştia fiind daţi în urmărire de poliţişti.

UPDATE: Doi dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner au fost prinşi. Poliția Română anunță că în urma cooperării cu autoritățile din Ungaria, Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi Republica Irlanda, Poliţia Română a localizat doi dintre suspecți, ambii în vârstă de 35 de ani, în Scoţia şi Irlanda de Nord. Autorităţile române au transmis autorităţilor competente mandatele internaţionale de arestare pentru cei doi, pentru punerea în executare a acestora. Continuă acțiunile pentru prinderea celui de-al treilea suspect.

ADVERTISING

Știrea inițială:

Tribunalul Sibiu a decis, duminică, să admită propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor Zuleam Costinel Cosmin, Ghiţă Laurenţiu şi Minae Marian Cristian, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, informează news.ro.

Astfel, instanţa a dispus arestarea preventivă a inculpaţilorpe o durată de 30 de zile, fiecare, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă.

Totodată, a respins cererea inculpatului Minae, formulată prin avocatul numit din oficiu, de luare a măsurii arestului la domiciliu.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

ADVERTISING

Pe site-ul Poliţiei Române, cei trei apar pe lista persoanelor urmărite.

suspecti-crima-om-de-afaceri-Sibiu

Minae Marian Cristian, născut la Bechet şi domiciliat în Zaval, judeţul Dolj, Ghiţă Laurenţiu, tot cu domiciliul la Zaval, şi Zuleam Costinel Cosmin, domiciliat în Horezu Poienari, judeţul Dolj, au pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru omor calificat şi câte două infracţiuni de tâlhărie calificată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au formulat, vineri seară, propunere de arestare preventivă în lipsă a celor trei suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner.

În dosar sunt vizate cinci persoane – patru bărbaţi şi o femeie. Un bărbat a fost deja arestat preventiv, pentru favorizarea faptuitorului, un bărbat se presupune că se ascunde în ţară, iar femeia şi doi bărbaţi se ştie cu certitudine că au părăsit ţara.

ADVERTISING

La începutul lunii noiembrie, Adrian Kreiner, un cunoscut om de afaceri, a fost bătut de hoții veniți la furat în locuința lui din municipiul Sibiu. Bărbatul a suferit un stop-cardiorespirator și a fost dus în stare critică la spital. Ulterior, medicii i-au anunțat decesul. Bărbatul era fondatorul și administratorul companiei Matec CNC Technik.

Din imobil au fost furate mai multe ceasuri de valoare.

În locuinţă se mai aflau partenera de viaţa a proprietarului care dormea şi fiica acestuia în vârstă de 23 de ani. Aceasta din urmă a fost bruscată de atacatori şi ameninţată cu pistolul, cerându-i-se să indice locul unde se află banii.

Aproape două săptămâni mai târziu, procurorii din Sibiu au reușit identificarea suspecților în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, aceștia fiind trei bărbați din județul Dolj.

Ulterior, s-a produs și un incident grav, polițiștii confundând unul dintre suspecți și ridicând de pe stradă, într-un mod extrem de agresiv, o persoană nevinovată.

Bărbatul, Laurențiu Lăcătușu, din Dolj, susține că se întorcea de la serviciu când a fost oprit de doi civili care l-au tăvălit pe jos și l-au lovit cu pumnii și picioarele. El s-a întors acasă după ce a fost audiat timp de 12 ore, iar autoritățile și-au dat seama că nu el era cel pe care-l căutau.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇