Unul dintre cei mai experimentați comandanți ai Gardienilor Revoluției a fost ucis în Siria. Iranul amenință Israelul

Unul dintre cei mai experimentați comandanți ai Gardienilor Revoluției a fost ucis în Siria. Iranul amenință Israelul

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi (foto) acuză Israelul de uciderea unuia dintre comandanţii Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, Razi Moussavi, într-un atac, în dimineaţa Crăciunului, în sudul Damascului, în Siria. El amenință Israelul că „va plăti cu siguranţă pentru această crimă”.

„Această acţiune este, fără îndoială, alt semn de frustrare, de neputinţă şi de incapacitate a regimului sionist uzurpator în regiune”, denunţă într-un comunicat Ebrahim Raisi, informează AFP.

ADVERTISING

„Generalul de brigadă Razi Moussavi, unul dintre cei mai experimentaţi dintre Gardienii din Siria, a fost ucis” într-un „atac al regimului sionist comis acum câteva ore”, au anunţat într-un comunicat Gardienii Revoluţiei.

Televiziunea de stat a anunțat că Moussavi a fost vizat cu „trei rachete” în cartierul Sayyida Zeinab, în sudul Damascului, şi a difuzat imagini în care se ridică fum probabil din zona în care a avut loc atacul.

Gardienii Revoluţiei îl prezintă pe generalul de brigadă Razi Moussavi drept „responsabilul logistic al axei rezistenţei” - grupări armate care luptă împotriva Israelului - în Siria.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu există nicio îndoială că regimul sionist (...) va plăti pentru această crimă”, au amenințat Gardienii Revoluţiei.

Israelul nu comentează

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), cu sediul la Londra şi care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, a anunţat luni atacuri israeliene vizând poziţii folosite de către grupări iraniene şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah în cartierul Sayyida Zeinab.

Locuitori din zonă au declarat că au auzit explozii puternice şi au văzut coloane de fum ridicându-se din ferme.

ADVERTISING

Întrebată luni despre uciderea lui Razi Moussavi, armata israeliană a răspuns că „nu comentează informaţii ale presei străine”.

Republica islamică este unul dintre principalii susţinători internaţionali ai mişcării islamiste palestiniene Hamas, al cărui atac, la 7 octombrie, în Israel s-a soldat cu aproximativ 1.140 de morţi, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza ultimelor date israeliene disponibile.

La începutul lui decembrie, Iranul a anunţat asasinarea a doi ofiţeri din cadrul Gardienilor Revoluţiei în atacuri aeriene vizând instalaţii ale mişcării şiite libaneze hezbollah, susţinută de Teheran.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇