Ungaria pompează bani în sporturile ecvestre din Ţinutul Secuiesc

Ungaria pompează bani în sporturile ecvestre din Ţinutul Secuiesc

Guvernul Ungariei a anunțat subvenționarea sporturilor ecvestre din Ţinutul Secuiesc cu 100 de milioane de forinţi (277,75 mii de euro).

Secretarul de stat Árpád János Potápi a declarat că, în cadrul programului, cele 28 de asociaţii ecvestre înregistrate în Ţinutul Secuiesc vor primi sprijin între 5.555 și 19.442 euro, din care vor putea face dezvoltări pe care, cu forţele proprii, le-ar fi putut face doar în 2-5 ani, scrie Hirado.hu.

El a subliniat că Guvernul său acordă din ce în ce mai multă atenţie sportului, iar promovarea sporturilor ecvestre este importantă, deoarece şi calul face parte din identitatea maghiară.

ADVERTISING

Potrivit unor ipoteze, diferite triburi asiatice, în timpul procesului de domesticire a calului, au format o alianţă care ulterior a fost numită maghiari. Acesta a mai adăugat că stilul de viaţă nomad, pe cai, i-a condus pe maghiari şi în Bazinul Carpatic.

Totodată, Péter Makkai, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale din România, a declarat că a susţinut iniţiativa de a include meseria de terapeut ecvestru şi crescător-îngrijitor de cabaline în Lista ocupaţiilor COR din România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La rândul său, Csaba Borboly, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, susţine că viaţa ecvestră din Ţinutul Secuiesc a păşit pe un nivel superior de profesionalizare, iar numărul persoanelor care trăiesc din asta este în creştere.

Asta înseamnă că, spune el, în această regiune, există viitor pentru creşterea cailor şi pentru sporturile ecvestre.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇