Ungaria a inaugurat o fabrică de vaccinuri și cel mai mare depozit frigorific din UE

Ungaria a inaugurat o fabrică de vaccinuri și cel mai mare depozit frigorific din UE

Compaia franceză Ceva-Phylaxia a inaugurat în Ungaria, la Monor, o fabrică de vacinuri și cel mai mare depozit refrigerat din Uniunea Europeană.

Potrivit ministrului de Externe ungar, Péter Szijjártó, depozitul și fabrica de vaccinuri fac parte dintr-o investiție de 8,2 miliarde de forinți (peste 22 milioane de euro), dintre care 1,6 miliarde de forinți (4,3 milioane de euro) reprezintă granturi ale statului ungar, relatează Budapest Business Journal.

???? Ecser után Monor, ahol 8 milliárd forintos beruházás keretében létesül vakcinagyár.✅ Az első ütem el is készült és…

Publicată de Szijjártó Péter pe Marţi, 23 noiembrie 2021

”Primul pas a fost făcut și 180 de locuri de muncă au fost create”, a declarat ministrul, la inaugurare.

ADVERTISING

Ministrul a vorbit despre lupta pe care lumea o duce de aproape doi ani cu pandemia și a reamintit despre importanța vaccinurilor și a vaccinării, ca măsură fundamentală de protecție împotriva coronavirusului.

Péter Szijjártó a subliniat că la fel este şi în cazul domeniului veterinar, domeniu care a avut și el "Covidul lui", de exemplu, sub forma pestei porcine sau a gripei aviare.

”Aceste virusuri suferă constant mutații, așadar este nevoie de inovație și cercetare constantă, garantată acum de investiția Ceva în Ungaria”, a afirmat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ungaria a fost prima țară care a folosit alte vaccinuri decât cele aprobate de Uniunea Europeană, demarând campania de vaccinare mai repede decât vecinii săi.

A cumpărat inclusiv vaccinul rusesc Sputnik V și cel chinezesc de la Sinopharm, iar Viktor Orban vorbea încă din luna martie despre planurile maghiarilor de a construi propria fabrică de vaccinuri.

”Comisia Europeană nu a ştiut să organizeze achiziţia de vaccinuri antiCovid-19”, afirma pe atunci premierul ungar, susținând că Ungaria ”ar fi avut mari probleme” dacă nu ar fi comandat şi vaccinuri din Rusia şi China.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇