Ungaria închide restaurantele şi sălile de fitness. Nu se mai iese din casă după ora 8 seara, dar şcolile primare rămân deschise

Ungaria închide restaurantele şi sălile de fitness. Nu se mai iese din casă după ora 8 seara, dar şcolile primare rămân deschise

Premierul ungar Viktor Orban, reticent până în prezent în privinţa unei înăspriri a restricţiilor în al doilea val al pandemiei COVID-19, a anunţat luni o intrare parţială în izolare a Ungariei.

Aceasta va începe de miercuri, relatează AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Adunările urmează să fie interzise, restaurantele închise, evenimentele culturale şi distracţia amânate, iar o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii urmează să fie extinsă între orele locale 20.00-5.00, a anunţat Orban într-o postare pe Facebook.

Întâlnirile sportive sunt menţinute, însă vor avea loc cu uşile închise. De asemenea, vor fi închise și sălile de fitness și cinematografele.

În educaţie, creşele şi şcolile primare urmează să rămână deschise, însă atât în licee, cât şi în universităţi cursurile se desfăşoară online.

Aceste măsuri - care urmează să fie aprobate marţi de Parlement - urmează să fie aplicate pe o perioadă de cel puţin 30 de zile.

Ungaria, cu mai puţin de zece milioane de locuitori, a înregistrat aproape 2.500 de morţi din cauza COVID-19 şi aproape 115.000 de cazuri de la începutul pandemiei.

O adevărată ”explozie” a COVID-19 a avut loc în ultimele zile în Ungaria.

Premierul îşi exprima vineri speranţa evitării unei izolări.

”Oamenii vor ca Ungaria să continue să funcţioneze, iar economia trebuie protejată, la fel ca vieţile” oamenilor, declara vineri, la postul public de radio, Orban.

Döntések // Decisions

Posted by Orbán Viktor on Monday, November 9, 2020
Citește și:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!