Ungaria închide grădinițele și școlile primare, dar şi toate magazinele, cu excepția celor esențiale

Ungaria închide grădinițele și școlile primare, dar şi toate magazinele, cu excepția celor esențiale

Într-un efort de a atenua o creștere rapidă a deceselor și internărilor cauzate de COVID-19, autoritățile din Ungaria înăspresc restricțiile.

Astfel, toate magazinele vor fi obligate să închidă ușile timp de două săptămâni începând de luni (8 martie), şi doar magazinele alimentare, farmaciile și benzinăriile pot să rămână deschise, transmite AP.

Grădinițele și școlile primare vor fi, de asemenea, închise până pe 7 aprilie.

Evenimentele sportive pot avea loc doar fără spectatori, iar firmele sunt îndemnate să permită angajaților să lucreze de acasă.

ADVERTISING

"Dacă nu închidem acum, atunci nu numai că numărul infecțiilor și deceselor va crește radical, dar va întârzia deschiderea noastră", a declarat joi Gergely Gulyas, șeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, în cadrul unei conferințe de presă în care a anunțat noile restricții.

Decizia vine ca urmare a unei creșteri a numărului de cazuri din Ungaria, care se apropie rapid de vârfurile din decembrie.

Joi, au fost raportate 6.278 de noi infecții alături de 152 de decese, cea mai mortală zi din 23 decembrie.

ADVERTISING

"Al treilea val este foarte puternic, mai puternic decât al doilea val", a spus Gulyas, adăugând că purtarea măștii va fi necesară în toate locurile publice și că vor fi implementate controale suplimentare la frontieră.

Guvernul Ungariei a urmat până acum o strategie de vaccinare rapidă drept cheie pentru gestionarea pandemiei.

Riposta de la Budapesta: De ce a ales Viktor Orban un vaccin chinezesc

Ungaria a fost prima din Uniunea Europeană care a achiziționat vaccinuri din China și Rusia, sporindu-și aprovizionarea și oferindu-i a treia cea mai mare rată de vaccinare a populației din UE.

ADVERTISING

Ungaria mai face o premieră: E prima țară din UE care aprobă două vaccinuri înaintea Uniunii. După Sputnik V, acum Sinopharm de la chinezi

Gulyas a spus că până săptămâna viitoare Ungaria va fi vaccinat cea mai mare proporție din populația sa din cele 27 de state UE.

Rămân în vigoare şi alte restricții impuse începând cu 11 noiembrie - respectiv interdicţia de circulaţie între orele 20:00 şi 5:00, şcoala online pentru liceu și studenți, închiderea hotelurilor, spa-urilor și teatrelor și limitarea restaurantelor la servicii de livrare.

În această săptămână, Ungaria a depășit Statele Unite în ceea ce privește numărul deceselor cumulate de COVID-19 la 1 milion de locuitori, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

15.476 de persoane au murit din cauza COVID-19 într-o ţară cu mai puțin de 10 milioane de locuitori.

Ungaria va introduce certificate de imunitate pentru persoanele vaccinate și cele care au avut Covid


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇