Un tren de marfă și unul de călători au intrat pe aceeași linie și s-au oprit unul în fața celuilalt UPDATE

Un tren de marfă și unul de călători au intrat pe aceeași linie și s-au oprit unul în fața celuilalt <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Circulaţia feroviară a fost oprită temporar miercuri între staţiile Drăgăneşti Olt şi Fărcaşele, pe ruta Roşiorii de Vede – Caracal, după ce un tren de marfă şi unul de călători au intrat pe aceeaşi linie, oprindu-se unul în faţa celuilalt.

UPDATE: Circulaţia feroviară a fost redeschisă la ora 16:55 între staţiile Drăgăneşti Olt şi Fărcaşele, trenul IRN 348 fiind reînscris în trafic, în condiţii de siguranţă. În urma incidentului feroviar, următoarele trenuri de călători vor ajunge în staţiile de destinaţie cu întârzieri: IRN 348 (Arad – Bucureşti Nord) – 175 de minute; IR 1691 (Bucureşti Nord – Timişoara) – 171 de minute; IR 1596 (Craiova – Bucureşti Nord) – 106 minute; R 9016 (Craiova – Roşiori Nord) – 129 de minute.

ADVERTISING

Cum s-a produs incidentul

”Traficul feroviar este oprit temporar la această oră pe intervalul Roşiori Nord - Caracal, din cauza unui incident feroviar înregistrat între staţiile Drăgăneşti Olt - Fărcaşele, pe firul II, firul I fiind închis pentru lucrări.

Traficul feroviar este închis temporar între staţiile Drăgăneşti Olt şi Fărcaşele, după ce două trenuri, unul de marfă şi unul de călători, care au fost expediate pe acelaşi fir de circulaţie, s-au oprit unul în faţa celuilalt în condiţii de siguranţă, în baza indicaţiilor de oprire ale semnalelor luminoase”, anunţă Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA.

ADVERTISING

Conform sursei citate, trenul privat de marfă a fost expediat din staţia Drăgăneşti Olt pe firul II, iar trenul IRN 348 (Arad - Bucureşti Nord) a fost expediat tot pe firul II, dar din staţia Fărcaşele.

Ambele garnituri s-au oprit în zona km CF 146+500, fără risc de coliziune.

Incidentul va fi investigat de o echipă a AGIFER, autoritate care va stabili cauzele care au condus la producerea acestui incident.

IR 1691 (Bucureşti Nord - Timişoara) - în Drăgăneşti Olt;
IR 1596 (Craiova - Bucureşti Nord) - în Caracal;
R 9016 (Craiova - Roşiori Nord) - în Fărcaşele.

ADVERTISING

”Reprezentanţii SRCF Craiova vor lua toate măsurile necesare pentru restabilirea circulaţiei pe firul II, între staţiile Drăgăneşti Olt şi Fărcaşele, după finalizarea constatărilor preliminare ale echipei AGIFER”, precozează CFR SA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇