Un templu a rămas fără călugări, după ce toți au fost găsiți drogați

Un templu a rămas fără călugări, după ce toți au fost găsiți drogați

Un mic templu din districtul Bung Sam Phan din provincia Phetchabun, Thailanda, a rămas fără călugări, după ce toți au fost testați pozitiv pentru consum de droguri și au fost expulzați.

Templul a fost percheziționat luni de poliție și oficiali din domeniul sănătății. În el erau patru călugări, inclusiv starețul. Li s-au făcut analize de urină și toate au fost pozitive pentru consum de droguri, scrie Bangkok Post.

Ulterior, toți au fost obligați să plece, lăsând templul fără călugări. Acest lucru a provocat consternare în comunitatea locală, care se bazează pe călugări pentru treburile religioase.

ADVERTISING

În plus, oamenii spun că este nevoie de călugări în acel templu, pentru a avea grijă de proprietate și de cei aproximativ 10 câini și pisici care trăiesc acolo.

Oficialii districtului au cerut ajutor de la șeful monahal din Bung Sam Phan, care a promis că va repartiza niște călugări la templu.

Raidul a făcut parte dintr-o campanie care se desfășoară în provincie împotriva drogurilor. Numele templului și locația nu au fost făcute publice.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇