Un sfert dintre ucraineni riscă să sufere de afecțiuni psihice grave

Un sfert dintre ucraineni riscă să sufere de afecțiuni psihice grave

Un sfert din populația Ucrainei riscă să dezvolte o afecțiune mentală severă, în urma invaziei rusești care durează de un an, a declarat joi un consilier al Organizației Mondiale a Sănătății.

„OMS estimează că, în acest moment, una din patru persoane din Ucraina este expusă riscului de a suferi de afecțiuni psihice grave”, a declarat Michel Kazatchkine, citat de Reuters.

În urma unei vizite recente în orașul ucrainean Dnipro, Kazatchkine a spus că a văzut zeci de militari spitalizați cu "anxietate acută și tragică, depresie și afecțiuni psihiatrice".

ADVERTISING

"Sănătatea mintală devine o problemă de sănătate publică predominantă în Ucraina", a spus el: "Războiul și consecințele sale au dus la o creștere a consumului de substanțe psihoactive licite și ilicite".

Criza de sănătate din Ucraina se va extinde și în alte părți ale Europei de Est și ale Asiei Centrale, în parte ca urmare a unei încetiniri economice în Rusia, a estimat consilierul OMS.

"Recesiunea economică vine pe fondul unor sisteme de sănătate fragile și al unor bugete de sănătate foarte limitate", a spus el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇