Un român a așteptat 3 ore, la 35 de grade, să treacă granița în Grecia: Este inadmisibil

Un român a așteptat 3 ore, la 35 de grade, să treacă granița în Grecia: Este inadmisibil

Un român a așteptat, joi, împreună cu familia lui, trei ore să treacă granița în Grecia. Asta după ce autoritățile elene au decis ca accesul dinspre Bulgaria să se facă printr-un singur punct frontieră.

Andrei a plecat joi cu familia în Halkidiki. El a trecut prin singurul punct de frontieră deschis, Kulata – Promachonas. A aşteptat în maşină, cu soţia şi cei doi copii, timp de trei ore la o temperatură de 35 de grade Celsius.

„De la zece jumate, e inadmisibil, un singur punct de control, nu se poate. Şi mai avem doi kilometri. Copiii nu mai pot de cald, nu mai avem apă”, a declarat Andrei.

ADVERTISING

Autorităţile elene au impus de la 1 iulie completarea unui formular în urma căruia turiștii primesc un cod unic cu care pot intra în ţară. Totuși, un singur punct de trecere a frontierei are tehnologia necesară pentru verificarea acestui cod.

Aurescu a vorbit cu omologul elen

În contextul întârzierilor înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă (Kulata – Promachonas), odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul elen, Nikos Dendias, căruia i-a prezentat situația cu care se confruntă cetățenii români aflați în tranzit către Grecia.

ADVERTISING

Ministrul a făcut apel pentru găsirea unor soluții pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerării autoturismelor în acest punct de frontieră. El a sugerat deschiderea și altor puncte de frontieră, având în vedere începerea sezonului turistic.

O primă măsură deja luată este crearea unui flux separat pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE, a anunțat MAE.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇