Atenţionare MAE de călătorie în Grecia: Pregătiți-vă pentru cozi la granița cu Bulgaria

Atenţionare MAE de călătorie în Grecia: Pregătiți-vă pentru cozi la granița cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde există riscul prelungirii timpilor de așteptare la frontiera cu Bulgaria, întrucât reintroducerea de către autorităţile elene a măsurii scanării documentelor de călătorie creşte considerabil timpul alocat controlului.

Potrivit MAE, cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Elenă sunt atenţionaţi asupra riscului de creştere a timpilor de aşteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea – Makaza, Svilengrad – Ormenio).

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Singura cale de acces rutier pentru cetăţenii străini (Germania, Polonia, Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România) către destinaţiile turistice din Grecia o reprezintă tranzitul prin Bulgaria, iar reintroducerea de către autorităţile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie creşte considerabil timpul alocat controlului acestora.

Citește și Vacanța cu autocarul în Grecia: Cât ne costă și cum va fi în 2020

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefoanele de urgenţă ale misiunii diplomatice a României în Republica Elenă ( +306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

MAE recomandă consultarea informaţiilor publicate pe paginile de internet: http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, şi aminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și Vacanță în Thassos 2020. Cele mai bune trasee și prețuri


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖