Un renumit dirijor român a murit din cauza COVID-19, după trei săptămâni de luptă cu boala

Un renumit dirijor român a murit din cauza COVID-19, după trei săptămâni de luptă cu boala

Camil Marinescu, dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, a murit luni dimineață, la varsta de 56 de ani, din cauza noului coronavirus.

Anunțul a fost făcut de fratele acestuia, care a precizat că au trecut trei săptămâni de luptă cu boala.

"Iubitul meu frate, Camil Marinescu
Din păcate, după o lupta de trei săptămâni cu virusul Covid-19, iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi la ora 6 am. Îmi cer scuze, dar nu pot să-mi exprim durerea sau sa comunic, dacă nu răspund la mesaje, vă rog frumos să mă scuzați. Dumnezeu să-l odihnească în Pace!!! R.I.P", a scris Ciprian Marinescu pe Facebook.

ADVERTISING

Pe 17 iulie, Camil Marinescu a postat, de pe patul de spital, o melodie despre care a spus că este ”dedicația mea îngerilor de la Spitalul Victor Babeș”.

Cine a fost Camil Marinescu

Camil Marinescu a învățat să cânte la fagot de la vârsta de nouă ani. A studiat apoi la Academia de Muzică din București fagotul, compoziție, orchestrație și cor, potrivit Wikipedia.

Dirijatul l-a studiat cu Constantin Bugeanu, Mihai Bredicianu și Cristian Mandeal. A studiat și în Franța, la Pierre Dervaux.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În 1991, Camil Marinescu a devenit dirijor permanent al operei din București și în același timp a fost numit în 1993 dirijor la Filarmonica de Stat din Iași.

A fost invitat să conducă numeroase orchestre și case de operă din țară și străinătate.

Repertoriul lui Camil Marinescu a cuprins piese simfonice, opere și balete din repertoriul clasic-romantic și o mare parte din piesele importante ale secolului XX.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇