Un renumit medic stomatolog din România a murit din cauza COVID-19

Un renumit medic stomatolog din România a murit din cauza COVID-19

Medicul Taner Chemal, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în chirurgie orală din România, a murit joi seara din cauza noului coronavirus.

În vârstă de 49 de ani, medicul era internat la Spitalul Colentina din București.

Taner Chemal, care era și directorul Asociaţiei Române de Implantologie Orală, suferea de obezitate şi de afecţiuni cardiace. Avea stenturi montate la inimă de mai mult timp şi a trecut printr-o operaţie de micşorare de stomac în urmă cu câţiva ani, potrivit Adevărul.

″În această seară a încetat din viață dr. Taner Chemal. Membru de seamă al comunității tătare din Constanța, Dr. Taner Chemal a fost o personalitate a lumii medicale din România, evoluția sa profesională si performanțele în domeniul implantologiei făcându-l cunoscut și peste hotare.

ADVERTISING

Și-a asumat întotdeauna cu mândrie identitatea etnică, promovând valorile tradiționale tătărești și îndemnând tânăra generație să le ducă mai departe”, este mesajul trimis de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR).

Potrivit FocusPress, și familia medicului este infectată, iar cadrele medicale de la clinica din Constanța unde lucra Taner Chemal s-au testat din proprie inițiativă.

Conform unui cadru medical care a dorit să rămână anonim, niciun angajat de la clinica respectivă nu este pozitiv.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Printre pacienţii medicului Taner Chemal s-au numărat şi Andreea Esca și soțul său, afectaţi și ei recent de COVID-19.

Andreea Esca recunoaște că a fost bolnavă de Covid-19, împreună cu soțul și băiatul: ”Nu lăsați garda jos!”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇