Un polonez care a căzut cu snowmobilul 200 de metri, în Munţii Latoriţei, a fost salvat după şapte ore

Un polonez care a căzut cu snowmobilul 200 de metri, în Munţii Latoriţei, a fost salvat după şapte ore

Un turist polonez a căzut joi seara cu snowmobilul într-o râpă din Munţii Latoriţei. El a fost salvat, teafăr şi nevătămat, de salvamontiştii din Voineasa, după o intervenţie de aproape şapte ore.

Coordonatorul salvatorilor montani din Voineasa, Marcel Andreescu, a declarat că bărbatul avea febră din cauza gerului, în momentul în care a fost găsit, dar că nu prezenta răni, deşi s-a prăbuşit aproape 200 de metri în gol.

El a cooperat cu salvamontiştii şi a fost adus pe picioare într-o zonă sigură, vineri dimineaţa, în jurul orei 4, fiind predat unui echipaj al Ambulanţei Vâlcea, însă după ce a fost evaluat de personalul medical a refuzat să fie transportat la spital pentru investigaţii suplimentare.

Turistul polonez a plecat joi după-amiază cu un grup de prieteni într-o drumeţie cu snowmobilul, în apropierea pârtiei de schi Transalpina. Din cauza vizibilităţii reduse, în zonă fiind cod galben de ceaţă şi vânt puternic, bărbatul s-a pierdut de grup, ajungând într-o zonă extrem de periculoasă şi cu risc mare de avalanşă şi a căzut cu tot cu vehiculul într-o prăpastie.

Pentru scoaterea lui din râpă au intervenit trei salvamontişti de la Voineasa, ajutaţi de prietenii turistului polonez şi de câţiva localnici.

Update 1.Acțiunea s-a încheiat cu succes. Persoana accidentată a fost gasita căzută intr-o prăpastie, a fost recuperata de salvamontiști și transportată din munte pana în locul unde a fost predată unui echipaj de ambulanta SMURD pentru transport la spital. Predarea accidentatului la Ambulanță s-a făcut la ora 4 .Salvamont, oamenii in roșu, culoarea salvatorilor de vieți din sistemul de urgenta, întotdeauna prietenii dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților!Intervenția salvamontiștilor din Voineasa pentru recuperarea unui turist din masivul Parang.

Publicată de Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont pe Joi, 20 ianuarie 2022

Salvatorii montani vâlceni recomandă turiştilor care ajung în staţiunile din zona montană a judeţului să nu se aventureze pe traseele montane nerecomandate în această perioadă şi să respecte avertizările emise de meteorologi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇