Un pod s-a prăbușit peste oameni, pe o autostradă din Grecia (Foto&Video) UPDATE Informații de la MAE

Un pod s-a prăbușit peste oameni, pe o autostradă din Grecia (Foto&Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Informații de la MAE

Un pod la care se efectuau lucrări de construcţie s-a prăbuşit parţial duminică la Patras, în vestul Greciei.

Cel puțin un om a murit și opt au fost răniți, au informat serviciile de pompieri şi poliţie.

Πτώση Γέφυρας Μεγάλη Περιμετρική Πάτρας | 23.07.2023



„Există persoane prinse sub dărâmături, dar nu cunoaştem numărul lor”, a declarat mai devreme un purtător de cuvânt al pompierilor.

Potrivit agenţiei elene ANA, o amplă operaţiune de salvare este în curs, după ce la locul accidentului au ajuns ambulanţe, maşini de pompieri şi de poliţie.

Spitalul universitar din Patras şi spitalul Sfântul Andrei din acelaşi oraş sunt pregătite să primească răniţii, transmite AFP.

Cauzele prăbuşirii nu sunt cunoscute deocamdată.

Podul este situat la kilometrul 206 Patras-Pyrgos, pe autostrada care leagă portul Patras, din peninsula Peloponez, de capitala Atena.

UPDATE: Ambasada României la Atena s-a autosesizat şi a întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile elene, în vederea obținerii unor informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor rănite.

ADVERTISING

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile elene nu au notificat Ambasada României la Atena cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie și numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222.

Sunt şi incendii în Grecia: Aproape 20.000 de persoane au fost evacuate de pe insula Rodos. Grupul TUI a suspendat zborurile (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇