Un pasager a fost găsit pe feribotul care a luat foc în largul insulei Corfu: "Spuneţi-mi că sunt în viaţă"

Un pasager a fost găsit pe feribotul care a luat foc în largul insulei Corfu: "Spuneţi-mi că sunt în viaţă"

Unul dintre pasagerii daţi dispăruţi pe feribotul italian la bordul căruia s-a declanşat un incendiu în largul insulei greceşti Corfu a fost găsit în viaţă şi evacuat de pe navă, a anunţat duminică Garda de Coastă.

Tânărul, în vârstă de 21 de ani şi care a declarat că este originar din Belarus, a fost găsit teafăr şi nevătămat la pupa navei.

„Spuneţi-mi că sunt în viaţă”, le-a strigat el salvatorilor, potrivit cotidianului Proto Thema.

Salvatorii care i-au descoperit prezenţa au putut reveni pe feribot pentru a-l salva şi a-l evacua cu o scară, informează autorităţile elene. Potrivit Reuters, supravieţuitorul a fost descoperit duminică, atunci când remorcherele trăgeau nava spre ţărm.

El se numără printre cei 12 şoferi daţi dispăruţi în largul Corfu, a confirmat un responsabil al Gărzii de Coastă pentru AFP.

Salvatorii speră că pasagerul salvat duminică va putea furniza informaţii privind alţi dispăruţi, care ar putea fi blocaţi pe feribot, din care ieşea în continuare un fum gros duminică dimineaţă.

Nava companiei italiene Grimaldi, în drum spre oraşul italian Brindisi, a luat foc vineri dimineaţă, la două ore după plecarea din portul grec Igoumenitsa, cu 290 de persoane, inclusiv 51 de membri ai echipajului, înregistrate la bord.

Până în prezent au fost salvate 278 de persoane dintre cele aflate la bord, precum şi doi migranţi clandestini afgani, provocând temeri privind existenţa mai multor dispăruţi, migranţii îmbarcându-se adesea clandestin pe feriboturile care circulă între Grecia şi Italia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇