Incendiu pe un pachebot grec în Marea Ionică: Printre pasageri se numără și 29 de români (Video)

Incendiu pe un pachebot grec în Marea Ionică: Printre pasageri se numără și 29 de români (Video)

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă pe un pachebot sub pavilion italian, având la bord 288 de persoane (237 de pasageri şi 51 de membri ai echipajului), în Marea Ionică.

Incidentul s-a produs în timp ce pachebotul Euroferry Olympia făcea legătura între porturile grec Igoumenitsa şi italian Brindis, a anunţat poliţia portuară elenă, transmit AFP şi Reuters.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, potrivit informaţiilor comunicate până la acest moment de către autorităţile greceşti, printre pasagerii şi personalul navigant salvat se află şi 29 de cetăţeni români.

"Potrivit informaţiilor comunicate până la acest moment de către autorităţile greceşti reprezentanţilor misiunii diplomatice, printre pasagerii şi personalul navigant salvat se numără 29 de cetăţeni români.

ADVERTISING

De asemenea, autorităţile au comunicat că toţi pasagerii au fost evacuaţi de pe navă, fiind preluaţi de alte ambarcaţiuni care să-i transporte la ţărm. Operaţiunea este încă în desfăşurare", a anunţat vineri MAE, într-un comunicat de presă.

Ambasada României la Atena a solicitat autorităţilor elene, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a cetăţenilor români afectaţi.

Nu se cunoaşte cauza incendiului şi deocamdată nu a fost semnalată nicio victimă.

ADVERTISING

Potrivit presei, două persoane sunt blocate pe navă. „Două persoane au rămas prinse în garaj şi se fac eforturi pentru a le aduce pe punte”, a spus un oficial al Gardei de Coastă, adăugând că un elicopter le aştepta să le preia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇