Răzbunare pentru Jenin! Un palestinian a lovit cu mașina pietonii în Tel Aviv și apoi a început să îi înjunghie (Video)

Răzbunare pentru Jenin! Un palestinian a lovit cu mașina pietonii în Tel Aviv și apoi a început să îi înjunghie (Video)

Cel puțin șapte persoane au fost rănite marți după-amiază de o mașină, într-un atac catalogat drept terorist în Tel Aviv. Atacatorul, un azilant palestinian în vârstă de 23 de ani, a fost împușcat mortal de o persoană aflată la fața locului.

Atacatorul a lovit cu mașina mai mulți pietoni aflați pe trotuar, după care a ieșit din mașină și a înjunghiat o persoană. El a fost împușcat mortal de un civil, relatează Haaretz.

Serviciile israeliene de urgențe au anunțat că șapte răniți au fost transportați la spitalele de apropiere. Trei persoane, între care o femeie de 46 de ani cu multiple răni sistemice, sunt în stare gravă, două persoane în stare moderată și una într-o stare ușoară.

ADVERTISING

Potrivit Reuters, atacatorul este un palestinian din Cisiordania.

Polițiștii au confirmat că suspectul conducea un vehicul pe strada Pinchas Rosen din Tel Aviv când a intrat în plin cu mașina în pietonii care se aflau în fața unui centru comercial, apoi a ieșit din mașină și a încercat să înjunghie trecătorii cu „un obiect ascuțit", relatează BBC.

"Din fericire, la fața locului se afla un civil care era înarmat și a reușit să-l neutralizeze pe terorist", a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Hamas a salutat atacul, catalogându-l "eroic", și a anunțat că este o replică la cea mai amplă incursiune militară pe care Israelul a lansat-o în oraşul Jenin din Cisiordania în ultimii 20 de ani. Zece persoane au fost ucise și peste 50 rănite, în această operațiune. Cinci dintre cei uciși erau adolescenți.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Organizația paramilitară palestiniană a transmis că atentatul din Tel Aviv face parte "dintr-un răspuns natural de autoapărare împotriva violării de către ocupația israeliană a tuturor regulilor umane". "Ocupantul trebuie să se pregătească să-și numere morții și răniții pentru că sângele copiilor noștri nu este ieftin", a anunțat Hamas.

Liderul organizației Jihadul Islamic Palestinian, Khaled Al-Batsh, a spus, de asemenea, că atacul de la Tel Aviv este "primul răspuns al rezistenței la ceea ce se întâmplă în Jenin".

ADVERTISING

Cele două organizații nu și-au asumat responsabilitatea pentru acest atentat.

Ministrul israelian de Externe, extremistul Itamar Ben-Gvi, a lăudat pe Twitter reacția promptă a "cetățeanului curajos" care l-a împușcat pe atacator și a scris că "neutralizarea" este o dovadă a importanței și a eficienței civililor înarmați.

În aprilie, comisarul poliţiei israeliene, Kobi Shabtai, le-a recomandat tuturor israelienilor care au permis de port-armă să înceapă să umble înarmaţi după intensificarea violențelor între Israel şi palestinieni.

Cel puțin 187 de palestinieni, 25 de israelieni, un ucrainean și un italian au fost uciși în acest an în ciocnirile violente, potrivit unui bilanț AFP întocmit din surse oficiale din ambele părți și citat de France 24.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇