Un oficial ucrainean susține că Serghei Şoigu a suferit un infarct, Ministerul rus al Apărării publică imagini cu el

Un oficial ucrainean susține că Serghei Şoigu a suferit un infarct, Ministerul rus al Apărării publică imagini cu el

Consilierul ministrului de Interne al Ucrainei Anton Geraşcenko susţine că ministrul rus al Apărării al Rusiei Serghei Şoigu a suferit un infarct.

„Atacul de cord al lui Şoigu a venit după acuzaţia dură a lui Putin privind eşecul complet al invaziei Ucrainei”, a scris Geraşcenko pe Facebook.

Potrivit acestuia, Şoigu, în vârstă de 66 de ani, se recuperează în prezent la spital.

Însă Ministerul rus al Apărării a publicat sâmbătă o înregistrare video în care Serghei Şoigu conduce o reuniune consacrată bugetului înarmării Rusiei.

ADVERTISING

Aceste imagini nu sunt datate, însă ministerul vorbeşte despre o reuniune cu ministrul rus al Finanţelor care, potrivit agenţiilor ruse de presă, a avut loc vineri.

Şoigu declară că aprovizionarea şi comenzile de armament au loc aşa cum s-a prevăzut, ”în pofida dificultăţilor cu care ne confruntăm în prezent”, din cauza sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei din cauza invaziei şi războiului ruse în Ucraina.

Serghei Şoigu nu a fost văzut public în perioada 11-24 martie, iar joi a apărut pentru scurt timp într-un videoclip lansat de preşedintele rus Vladimir Putin, informează novinite.com.

ADVERTISING

Război în Ucraina, Ziua 31 - Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇