Un nou scandal zguduie Casa Regală britanică. De data asta e vizat prințul William

Un nou scandal zguduie Casa Regală britanică. De data asta e vizat prințul William

Organizaţia de caritate fondată de Ducele de Cambridge, care a lansat Earthshot Prize, îşi păstrează investiţiile într-o instituţie bancară care este unul dintre cei mai mari susţinători ai combustibililor fosili din lume.

O investigaţie a Associated Press arată că Royal Foundation, organizaţia de caritate înfiinţată de ducii de Cambridge, plasează, de asemenea, mai mult de jumătate din investiţiile sale într-un fond – anunţat drept verde – care deţine acţiuni la mari companii alimentare.

Unele dintre aceste firme cumpără ulei de palmier de la companii legate de defrişări.

ADVERTISING

Prinţul William, un ecologist pasionat, este citat pe site-urile web ale Earthshot Prize şi ale Fundaţiei Regale spunând: „Pământul se află într-un punct critic şi ne confruntăm cu o alegere grea”.

Acest nou scandal vine la scurt timp după cel în care a fost implicat tatăl lui William, prințul Charles. The Sunday Times a dezvăluit la finalul lunii iulie că prințul de Wales a primit în 2013 o donație de un milion de lire sterline pentru fundația sa de caritate, din partea familiei lui bin Laden.

Charles, în vârstă de 73 de ani, ar fi avut o întâlnire privată cu Bakr bin Laden, liderul familiei saudite (76 de ani) la reședința sa din Londra, Clarence House, pe 30 octombrie 2013, la doi ani după ce Osama bin Laden a fost ucis în Pakistan de o unitate a forțelor speciale americane.

ADVERTISING

Clarence House a contestat vehement că Charles ar fi intermediat și acceptat donația, subliniind că deciza a fost luată exclusiv de administratorii Fondului Caritabil al Prințului de Wales (PWCF).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇