Scandal la fundaţia prinţului Charles: Un consilier personal, suspectat că a ajutat un donator saudit să fie decorat, a demisionat

Scandal la fundaţia prinţului Charles: Un consilier personal, suspectat că a ajutat un donator saudit să fie decorat, a demisionat

Un fost valet al prinţului Charles a demisionat din fruntea fundaţiei create de fiul cel mare al reginei Elizabeth a II-a, din cauza unui scandal privind legăturile sale cu un om de afaceri saudit.

Michael Fawcett este suspectat că şi-a folosit influenţa pentru a-l ajuta pe omul de afaceri saudit Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz, generos donator pentru opere caritabile legate de monarhia britanică, să obţină o decoraţie, au dezvăluit la începutul lui septembrie ziarele Sunday Times şi Mail on Sunday.

ADVERTISING

El a „demisionat din postul de director general al Fundaţiei Prinţului”, potrivit unui purtător de cuvânt. 

Conform Sunday Times, M. Mahfouz, 51 de ani, a fost făcut comandor al Imperiului Britanic de prinţul Charles în cadrul unei ceremonii private la Palatul Buckingham, în noiembrie 2016, un eveniment care nu a fost publicat în lista oficială de angajamente regale. A beneficia de o astfel de distincţie ar permite ca sauditul să aplice pentru cetăţenia britanică, scrie ziarul.

Sunday Times a indicat că M. Mahfouz, care neagă orice vinovăţie, ar fi donat sume mari de bani proiectelor de restaurare care erau de interes deosebit pentru prinţul de Wales. 

ADVERTISING

Michael Fawcett a demisionat temporar din funcţia de director general al The Prince's Foundation, pe care o deţinea din 2018, dar această demisie este definitivă, potrivit acestei fundaţii create de prinţul Charles. 

Michael Fawcett a început să lucreze pentru familia regală în 1981 ca valet, ajungând consilier personal al prinţului Charles.

???? Prince Charles’s closest aide has stepped down from his role amid accusations that he helped to secure a knighthood for a donor to the Prince’s charity

Publicată de The Telegraph pe Joi, 11 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇