Un nou cutremur a avut loc în Gorj

Un nou cutremur a avut loc în Gorj

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs, luni dimineaţa, în Oltenia, în judeţul Gorj, la ora locală 8:26, potrivit datelor Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 15 km, în apropierea următoarelor oraşe: 18 kilometri nord-vest de Târgu Jiu, 68 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 68 km sud de Hunedoara, 82 km sud de Deva, 96 km est de Reşiţa şi 99 km vest de Râmnicu Vâlcea.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7 grade, a avut loc în data de 14 februarie 2023, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

ADVERTISING

Din 14 februarie și până pe 11 aprilie, s-au înregistrat în judeţul Gorj peste 2.100 de cutremure, 36 dintre acestea având o magnitudine mai mare de 3.

„Regiunea Nord Vest Târgu Jiu, jud. Gorj, a fost cunoscută, până de curând, ca fiind o zonă seismică care produce, de regulă, cutremure de suprafaţă mici şi moderate. Începând cu 13 februarie 2023, odată cu producerea cutremurului de 5,2, această zonă a devenit epicentrul cercetătorilor, în ceea ce priveşte reevaluarea hazardului şi a riscului seismic în regiunea Olteniei şi a Carpaţilor Meridionali”, a transmis INFP.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇