Un miliardar face o „armată de 3,3 milioane de războinici civili” care să apere Taiwanul (Video)

Un miliardar face o „armată de 3,3 milioane de războinici civili” care să apere Taiwanul (Video)

Un magnat din Taiwan a anunțat că alocă un miliard de dolari taiwanezi (32 de milioane de dolari americani) pentru a antrena 3,3 milioane de „războinici civili” care să apere țara de o invazie chineză.

Este vorba des Robert Tsao, un bine-cunoscut om de afaceri, în vârstă de 75 de ani, fondatorul United Microelectronics Corp, unul dintre principalii producători de microcipuri, potrivit The Guardian.

Tsao a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că amenințarea Partidului Comunist Chinez la adresa Taiwanului crește tot mai mult. El a venit echipat cu o cască de protecție și o vestă antiglonț și s-a arătat încrezător că, împreună cu Academia Kuma, o organizație de apărare a civililor de pe insulă, poate duce la capăt înființarea armatei civile.

ADVERTISING

„Dacă putem să ținem piept ambițiilor Chinei, nu doar că vom demonstra că ne putem apăra țara, dar vom contribui și la îmbunătățirea situației în lume”, a mai spus Tsao.

Situația e cu atât mai bizară cu cât magnatul a fost anterior un înfocat susținător al unificării Taiwanului cu China și a renunțat la cetățenia taiwaneză în semn de protest după ce compania sa a fost vizată de o anchetă guvernamentală.

El spune însă că și-a schimbat viziunea după ce a văzut ce s-a întâmplat în Hong Kong și cum Partidul Comunist Chinez a călcat în picioare democrația.

ADVERTISING

La conferință, Tsao a anunțat că a renunțat acum la cetățenia singaporeză și a reobținut-o pe cea taiwaneză: „Am de gând să mor în Taiwan, alături de poporul meu”.

Academia Kuma a fost înființată în 2021, după ce s-a observat o dorință tot mai mare a populației civile de a se antrena, în condițiile în care tensiunile cu China au crescut tot mai mult.

Taiwan Tycoon’s Civil Defense Plan

Semiconductor tycoon Robert Tsao says he’s pouring more than US$30 million into training people in Taiwan to resist China through civil defense programs.

Publicată de TaiwanPlus News pe Joi, 1 septembrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇