Un lider al unuia dintre cele mai periculoase carteluri de droguri din Mexic a fost prins în România. Polițiștii spun abia după un an povestea (Video)

Un lider al unuia dintre cele mai periculoase carteluri de droguri din Mexic a fost prins în România. Polițiștii spun abia după un an povestea (Video)

Poliţia Română a făcut publice duminică imagini de la extrădarea unuia dintre liderii unui cartel mexican al drogurilor, acuzat de spălare de bani şi de trafic internaţional de droguri.

Acţiunea a beneficiat de colaborarea cu D.E.A., Homeland Security şi respectiv US Marshals.

Extrădarea a avut loc în luna iulie a anului 2020. Poliția nu a putut însă face niciun fel de detalii publice până acum, pentru că opearțiunea a continuat în SUA. Din vara anului trecut și până acum, autoritățile americane au arestat alte 230 de persoane în acest dosar.

ADVERTISING

În total, în cadrul acţiunii au fost operate 750 de arestări şi confiscate bunuri de peste 20 de milioane de dolari americani. Pentru trei dintre liderii cartelului, autorităţile americane oferiseră o recompensă de 10 milioane de dolari.

MEMBRU AL UNUI CARTEL MEXICAN, EXTRĂDAT DIN ROMÂNIA ÎN STATELE UNITE ALE AMERICII

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a arătat că bărbatul prin în România va fi judecat pentru spălare de instrumente monetare, conspiraţie la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale şi importul de substanţe controlate, prevăzute de Codul Statelor Unite.

ADVERTISING

Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislaţia română cu infracţiunile de trafic internaţional de droguri de mare risc şi spălarea banilor.

ADVERTISING

Unul dintre cele mai violente carteluri din Mexic

Poliția Română a organizat duminică și o conferință de presă pentru a prezenta această operațiune.

Astfel, mexicanul, Carlos Ruben Ramirez-Montroy, se afla în România pentru că intenționa să aducă prin portul Constanța sute de kilograme de cocaină și metamfetamină.

Cartelul Jalisco Nueva Generation este printre cele mai violente carteluri mexicane de droguri. Potrivit Poliției Române, crimele brutale, inclusiv prin decapitare, sunt la ordinea zilei pentru membrii acestui cartel.

„Cartelul era unul dintre cele mai periculoase din Mexic, (...) vorbim de asasinate de o cruzime extremă, inclusiv decapitări şi asasinate la comandă dacă membrii clanului opozant sau din interior nu respectau anumite indicaţii. (...) Persoana arestată în România era responsabilă de multiple asasinate de-a lungul timpului”, au declarat anchetatorii români implicaţi în această investigaţie. 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇