O grupare care acționa pe dark web a fost destructurată: Europol și FBI au confiscat sute de kilograme de droguri și peste 6,5 milioane de dolari

O grupare care acționa pe dark web a fost destructurată: Europol și FBI au confiscat sute de kilograme de droguri și peste 6,5 milioane de dolari

Europol a confiscat peste 6,5 milioane de dolari, în numerar și valute virtuale, droguri și arme, într-un raid coordonat pe piețele de pe dark web.

179 de oameni au fost arestați în Europa și Statele Unite ale Americii, iar 500 de kilograme de droguri și 64 de arme au fost confiscate, scrie BBC.

Acțiunea de amploare a fost desfășurată de Europol și ”încheie epoca de aur a acestor piețe negre”. ”Dark web-ul nu este un basm”, subliniază Europol.

”Internetul ascuns nu mai există”, spune Edvardas Sileris, șeful centrului de criminalitate cibernetică al Europol.

ADVERTISING

Operațiunea, cunoscută sub numele de DisrupTor, a fost un efort comun între Departamentul de Justiție american și Europol.

Infractorii prinși s-ar fi angajat în zeci de mii de vânzări de bunuri și servicii ilicite în SUA și Europa.

Printre drogurile confiscate se numără fentanil, oxicodonă, metamfetamină, heroină, cocaină, ecstasy și MDMA.

Dintre cei arestați, 119 sunt din SUA, doi din Canada, 41 din Germania, 8 din Olanda, 4 din Marea Britanie, trei din Austria și unul din Suedia.

Poliția devine din ce în ce mai bună la depistarea operațiunilor de pe dark web - o parte a Internetului care este accesibilă doar prin instrumente specializate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aplicarea legii este cea mai eficientă atunci când lucrăm împreună, iar anunțul de astăzi trimite un mesaj puternic infractorilor care vând sau cumpără bunuri ilicite pe dark web: Internetul ascuns nu mai este ascuns și activitatea anonimă nu mai este anonimă!

Edvardas Sileris, șeful centrului de criminalitate cibernetică al Europol

La rândul său, directorul FBI, Christopher Wray, spune că această captură este importantă și vine la momentul potrivit, în condițiile în care numărul morților de supradoză a crescut în timpul pandemiei COVID-19.

ADVERTISING

Citește și:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇