Un jurnalist a fost reţinut pentru un articol despre poliţişti ruși care au refuzat să meargă în Ucraina

Un jurnalist a fost reţinut pentru un articol despre poliţişti ruși care au refuzat să meargă în Ucraina

Justiţia rusă a ordonat vineri arestarea preventivă în aşteptarea procesului a unui jurnalist siberian care a afirmat că 11 membri ai poliţiei ruse au refuzat să participe la campania militară a Rusiei în Ucraina.

Bărbatul, care este redactor-şef al unui site din regiunea siberiană Hakasia, este acuzat că a răspândit ”informaţii false în mod deliberat” despre forţele armate ruse, a explicat Comisia de anchetă al Federaţiei Ruse într-un comunicat, relatează AFP.

Dacă va fi găsit vinovat, acest jurnalist riscă până la 10 ani de închisoare, potrivit Comisiei de anchetă.

ADVERTISING

La începutul acestei săptămâni, anchetatorii i-au percheziţionat apartamentul şi au confiscat 15.000 de dolari şi peste 1.200 de euro în numerar, a afirmat Comisia de anchetă.

Ziua 51 de război în Ucraina – desfăşurarea evenimentelor

Biroul local al acestui organism nu a furnizat numele jurnalistului, dar se pare că este Mihail Afanasiev, redactor-şef al site-ului de ştiri Novîi Fokus (New Focus) al cărui sediu se află în regiunea Hakasia.

La începutul lunii aprilie, Mihail Afanasiev, citând surse, a declarat că 11 membri ai forţelor speciale din cadrul Ministerului de Interne au fost supuşi presiunilor autorităţilor după ce au refuzat să fie trimişi în Ucraina.

ADVERTISING

Articolul semnat de Afanasiev a fost citat pe reţelele de socializare. Vineri a fost blocată versiunea în limba rusă a site-ului Moscow Times, care a citat articolul lui Afanasiev.

''Rusia a blocat vineri serviciul în limba rusă al Moscow Times, după ce a publicat ceea ce autorităţile consideră a fi informaţii false despre poliţişti care refuză să lupte în Ucraina'', a spus ziarul pe site-ul său.

Afanasiev, în vârstă de 45 de ani, a spus anterior că nu are nicio intenţie să părăsească Rusia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇