Un grup de mercenari ruși recrutează femei pentru a lupta în Ucraina

Un grup de mercenari ruși recrutează femei pentru a lupta în Ucraina

Un grup de mercenari ruși încearcă să recruteze femei pentru a lupta în Ucraina, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie (MoD).

Ministerul a spus că Redut – o companie militară privată susținută de stat – face un apel ca femeile să lucreze ca lunetişti și operatori de drone în batalionul său Borz, scrie Euronews.

Redut - cunoscut anterior ca Shield - are legături cu GRU, agenția de informații externe a Rusiei. Face parte dintr-un grup de forțe mercenare care protejează operațiunile comerciale ale companiilor rusești și a fost desfășurată în Ucraina de la începutul invaziei la scară largă din 2022.

ADVERTISING

Compus din foşti luptători de la forțele speciale ruse și mercenari Wagner, Redut ar fi fost implicat în complotul de asasinare a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în primele zile ale războiului.

Ministerul Apărării din Marea Britanie l-a citat pe ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, afirmând că 1.100 de femei sunt în prezent pe frontul din Ucraina, în special în funcții de asistență medicală și servicii alimentare.

Ministerul Apărării din Marea Britanie spune că este „neclar” dacă forțele de apărare rusești în general vor urma exemplul și vor aduce mai multe femei în roluri de luptă.

ADVERTISING

Forțele ruse au suferit pierderi grele în cele 20 de luni de război în Ucraina și ar putea acum să caute mai multe modalități de a spori numărul de combatanţi.

De-a lungul istoriei, femeile au jucat diverse roluri în vremuri de război, aducând adesea contribuții semnificative, în ciuda faptului că s-au confruntat cu bariere sociale și culturale.

Femeile au ocupat până acum puține roluri de luptă în prima linie în Ucraina, deși există o tradiție puternică a lunetistelor de sex feminin, care au servit în forțele sovietice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, spune Ministerul britanic al Apărării.

ADVERTISING

În ofensiva inițială a Rusiei spre Kiev, Redut a suferit pierderi grele de până la 90% din forța sa de luptă, potrivit Insider.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇