Un fost consilier al lui Obama este acuzat că a furat peste 200.000 de dolari de la școli, ca să-și cumpere un apartament în Manhattan

Un fost consilier al lui Obama este acuzat că a furat peste 200.000 de dolari de la școli, ca să-și cumpere un apartament în Manhattan

Un fost consilier de la Casa Albă, din Administrația Obama, este acuzat că a furat peste 200.000 de dolari de la o rețea de școli.

Mai exact, Seth Andrew ar fi sustras banii de la școli și că ar fi încercat să-i spele, astfel încât să obțină dobândă mai mică la ipoteca pentru un apartament din Manhattan.

Acestea sunt acuzațiile pe care i le aduc procurorii federali, relatează CNN.

Așadar, Seth Andew a fost pus sub acuzare pentru fraudă bancară, spălare de bani și fals în înscrisuri depuse la o bancă.

ADVERTISING

Fostul consilier a fost reținut marți, în Manhattan, dar ulterior a fost eliberat.

Avocatul lui spune că va pleda nevinovat, iar în aceste zile analizează acuzațiile pe care procurorii le aduc clientului său.

Acuzațiile

Andrew a ajutat la crearea unei rețele de școli charter cu sediul în New York în 2005 și a părăsit proiectul în 2013 pentru un job la Departamentul de Educație al SUA.

O școală charter este o școală care primește finanțare de la guvern, dar funcționează independent de sistemul școlar de stat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform documentelor depuse în instanță, în 20 aprilie 2021, procurorii îl acuză pe Andrew că între martie și august 2019, el s-a folosit de fosta asociere cu proiectul pentru a fura 218.005 dolari din rezerva de bani a școlilor.

El s-a folosit de vechea sa adresă de e-mail, care conținea numele rețelei. Cu aceasta, Seth Andrew a trimis un e-mail la o bancă în care susținea că încă are legătură cu rețeaua școlară, ceea ce nu era cazul.

Apoi, el a încercat să ascundă furtul și să pară că a obținut banii de la un ONG pe care l-a fondat el.

ADVERTISING

Andrew a mințit că a obținut legal banii, doar pentru a avea o dobândă ipotecară redusă ca să-și cumpere un apartament în Manhattan.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A. D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇