Un elev de clasa a 6-a, care vindea usturoi ca să îşi ia ceva de mâncare, a fost preluat de Protecţia Copilului. Cazul a fost semnalat pe Facebook

Un elev de clasa a 6-a, care vindea usturoi ca să îşi ia ceva de mâncare, a fost preluat de Protecţia Copilului. Cazul a fost semnalat pe Facebook

Un băiat a fost preluat de Protecţia Copilului Argeş după ce o persoană a scris pe Facebook că vinde usturoi, pe o stradă din Piteşti, „ca să îşi ia ceva de mâncare”. El a fost dus într-un centru al DGASPC Argeş.

Cazul copilului de clasa a şasea care vinde usturoi pe stradă, în municipiul Piteşti, stând în frig, a ajuns la cunoştinţa autorităţilor după ce o persoană l-a fotografiat pe copil şi a scris despre el pe un grup public de Facebook.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„El este Ionuţ, este pe clasa a 6-a şi face ore online, după ce termină orele vinde usturoi ca să îşi ia ceva de mâncare. Când l-am văzut stând în frig mi s-a rupt sufletul… şi i-am oferit o mână de ajutor, pentru că orice lucru mic valorează mult atunci când nu ai nimic. Dacă vreţi să-l ajutaţi şi voi, cu orice, îl găsiţi în fata la Rodali (Zona la bere). Mulţumesc frumos”, este postarea făcută de un internaut, alături de o fotografie a copilului.

DGASPC s-a autosesizat

După ce au citit postarea, cei de la echipa mobilă din cadrul Serviciului de intervenţie în situaţii de Abuz, Neglijare, Trafic, Migraţie, Repatrieri şi Telefonul Copilului s-au deplasat la locul indicat şi l-au găsit pe băiat.

„Urmare a prezentării acestei situaţii, D.G.A.S.P.C. Argeş s-a autosesizat şi a fost demarată procedura de evaluare iniţială, în conformitate cu prevederile Legii 272/2004, cu modificările şi completările ulterioare privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. (…) Minorul a fost identificat, preluat şi este în siguranţă în cadrul unui centru din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş. Urmează a fi evaluată situaţia minorului şi vor fi indentificate cele mai bune soluţii în vederea respectării interesului superior al copilului”, informează DASPC Argeş, într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

El este Ionuț, este pe clasa a 6-a si face ore online ,dupa ce termina orele vinde usturoi ca sa își ia ceva de mâncare….

Posted by Andrei Grigore on Sunday, November 29, 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖