Un deputat ucrainean care lucrase pentru ruși în Herson a fost asasinat

Un deputat ucrainean care lucrase pentru ruși în Herson a fost asasinat

Un deputat ucrainean care trecuse în regiunea ocupată Herson pentru a lucra pentru administraţia rusă a fost asasinat, potrivit anchetatorilor ruşi.

Ancheta preliminară arată că Oleksii Kovalev, în vârstă de 33 de ani, a fost împuşcat mortal în locuinţa sa, au anunţat autorităţile de anchetă penală ruse pe Telegram.

Partenera sa a fost înjunghiată în atac şi a murit la spital, potrivit unor surse ucrainene. Câţiva deputaţi ucraineni au informat despre moartea lui Kovalev. Acesta supravieţuise deja unei explozii în iunie.

ADVERTISING

Omul de afaceri Oleksii Kovalev fusese ales în Rada Supremă în 2019 prin mandat direct în regiunea Herson pentru partidul prezidenţial Slujitorul Poporului.

În aprilie, după ce a revenit în regiune, a fost exclus din partid şi din grupul parlamentar sub suspiciunea de colaborare cu Moscova, iar procuratura l-a anchetat pentru trădare.

În regiunea Herson controlată de Rusia, el a avut funcţiile de adjunct al şefului administraţiei şi ministru al agriculturii. Rusia a preluat controlul în aproape toată regiunea Herson din sudul Ucrainei după invazia declanşată la 24 februarie.

ADVERTISING

În ultimele săptămâni au avut loc mai multe atacuri asupra unor ucraineni care au colaborat cu forţele de ocupaţie, notează DPA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇