”Medicul lui Mariupol”, eroul care salvează soldații ucraineni din prima linie

”Medicul lui Mariupol”, eroul care salvează soldații ucraineni din prima linie

Un paramedic ucrainean care a primit numerose laude pentru curajul său în timpul luptelor din Mariupol, salvează acum soldații răniți din prima linie din estul țării.

Timp de 22 de zile, Sergjei Chornobrîvets a dormit foarte puțin și rareori și-a scos uniforma de paramedic. A fost ocupat cu salvarea oamenilor răniți de atacurile rusești în orașul său natal, scrie Sky News.

Mariupol, orașul-port din sud-estul Ucrainei, a îndurat unele dintre cele mai grave orori ale războiului și a devenit un simbol mondial al rezistenței ucrainene la invazia Rusiei.

ADVERTISING

Când Chornobrîvets a reușit în cele din urmă să plece din Mariupol, s-a alăturat unei organizații care trimite medici în primele linii în estul Ucrainei.

Tânărul de 24 de ani a declarat pentru AP că acum se simte ca acasă în armată și este hotărât să rămână pe câmpul de luptă pe tot parcursul războiului.

El a devenit cunoscut drept „medicul lui Mariupol” în timpul atacului de trei luni împotriva orașului. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a acordat un premiu pentru curajul său.

Vorbind despre timpul petrecut în prima linie, Serghei Chornobrîvets a spus: „A fost ca și cum m-am întors în epoca de piatră. Au fost jafuri, bombardamente constante. Oamenii din jurul nostru își pierdeau mințile, dar ne-am continuat munca.”

ADVERTISING

"Dacă nu aș fi rezistat la ceea ce s-a întâmplat în Mariupol, nu aș fi plecat acum să lucrez ca paramedic în armată. Nu aș fi avut destul curaj", a spus el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇