Un cutremur puternic a lovit nord-vestul Turciei. Oamenii panicați au sărit de la ferestre (Video)

Un cutremur puternic a lovit nord-vestul Turciei. Oamenii panicați au sărit de la ferestre (Video)

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 a lovit miercuri dimineaţă un oraş din nord-vestul Turciei, provocând panică pe scară largă, dar nu au fost raportate imediat pagube majore, au anunţat autorităţile.

Cutremurul s-a produs în oraşul Golkaya, în provincia Duzce, la 170 de kilometri est de Istanbul, transmite Associated Press.

Seismul a avut loc la ora 04:08 a.m. (01:08 GMT) şi a fost resimţit la Istanbul, în capitala Ankara şi în alte părţi ale ţării. Au fost înregistrate cel puţin 35 de replici. 

ADVERTISING

Cutremurul a trezit oamenii din somn şi mulţi s-au grăbit să iasă panicaţi din clădiri în această provincie care s-a mai confruntat cu cutremure în trecut. Energia electrică în regiune a fost întreruptă. 

#Düzce'de 5,9 büyüklüğünde #deprem...

#SONDAKİKA - #Düzce'de 5,9 büyüklüğünde #deprem... Düzce ve #Sakarya'da #eğitim öğretime 1 gün ara verildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir depremle ilgili ilk değerlendirmelerini anlattı.

Publicată de Habertürk TV pe Marţi, 22 noiembrie 2022

Ministrul de Interne Suleyman Soylu a declarat că 22 de persoane sunt tratate în spitale pentru rănile suferite în timpul panicii, inclusiv pentru că au sărit de la balcoane sau ferestre. Una dintre ele era în stare gravă. 

Guvernatorul din Duzce a declarat că şcolile din regiune au fost închise ca măsură de precauţie. 

#Düzce'de 5,9 büyüklüğünde #deprem...

#SONDAKİKA - #Düzce'de 5,9 büyüklüğünde #deprem... Saat 04:08'de meydana geldi, merkez üssü Gölyaka ilçesi oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Panik nedeniyle 1'i ağır 22 kişi yaralandı."

Publicată de Habertürk TV pe Marţi, 22 noiembrie 2022

Aproximativ 800 de persoane au fost ucise în urma unui cutremur puternic care a lovit Duzce pe 12 noiembrie 1999. În luna august a aceluiaşi an, 17.000 de persoane au fost ucise de un alt cutremur puternic care a devastat provincia Kocaeli din apropiere şi alte părţi din nord-vestul Turciei. 

ADVERTISING

 Turcia este aşezată deasupra unor falii majore şi este zguduită frecvent de cutremure. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇