Un comisar de poliţie din București a primit o condamnare cu suspendare: E acuzat că folosea bâta în timpul anchetelor și că bătea, înjura și umilea minori

Un comisar de poliţie din București a primit o condamnare cu suspendare: E acuzat că folosea bâta în timpul anchetelor și că bătea, înjura și umilea minori

Fostul șef al Secției 26 de Poliție, comisarul Mihail Dinică, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă.

Magistrații Judecătoriei 4 l-au găsit vinovat pentru purtare abuzivă în toate cele șase cazuri pentru care a fost trimis în fața instanței, informează Libertatea.

El este acuzat că folosea bâta de baseball în timpul anchetelor și că bătea, înjura și umilea minori.

Toate acestea s-au petrecut în 2017, la sediul Secției 26, situată pe Bd. Metalurgiei din Sectorul 4, iar la acea vreme, Mihail Dinică era șeful secției.

ADVERTISING

Unul dintre cei agresați de polițist, Răveanu Cornel, a ajuns la spital după ce a fost anchetat și a povestit medicilor că șeful secției de poliție l-a lovit cu o bâtă de baseball „în zona ficatului, în spate și peste tălpi”. Medicul MAI a întocmit o notă „privind constatarea mărcilor traumatice” și a sesizat mai departe.

Ulterior, el a spus că în timp de era anchetat sub acuzația de act sexual cu un minor, în birou a intrat, la un moment dat, șeful Secției 26, îmbrăcat în civil.

Mihail Dinică avea pe umeri „o bâtă de baseball de culoare crem pe care o ținea cu mâinile la ceafă”. Au urmat înjurături, amenințări și lovituri cu palmele, cu pumnii și cu bâta de baseball, notează magistrații.

ADVERTISING

Totodată, în două dintre capetele de acuzare, comisarul de poliție este acuzat că a lovit doi minori.

Decizia Judecătoriei 4 nu este definitivă, iar din 2018 Mihail Dinică activează cu atribuții limitate la Poliția Sectorului 1 din Capitală.

El neagă toate faptele și speră să i se facă dreptate în apel.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇