Un brad de 15 m a căzut pe o mașină pe DN1. Traficul a fost blocat

Un brad de 15 m a căzut pe o mașină pe DN1. Traficul a fost blocat

Un brad a căzut, duminică dimineaţă, pe un autoturism aflat în trafic pe DN 1, la ieşire din Azuga, circulaţia în zonă fiind complet blocată. De asemenea, vremea rea provoacă probleme în țară, unde mai multe autotrenuri au rămas imobilizate din cauza zăpezii depuse pe carosabil.

Potrivit ISU Prahova, în mașina de pe DN1 peste care a căzut un brad se aflau patru persoane, care au reușit să iasă singure. Ulterior, autoritățile au revenit și au spus că în mașină se aflau, de fapt, doar două persoane. Cele două, șoferița de 32 de ani și un pasager de 35 de ani au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență.

ADVERTISING

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova, femeie a suferit un traumatism cranio-cerebral, un traumatism de coloană cervicală şi un traumatism toracic, în timp ce bărbatul are un traumatism cranio-cerebral, un traumatism cranio-facial, un traumatism la coloana cervicală, iar imediat după accident a  avut o sângerare nazală care s-a oprit.

Accidentul a avut loc pe DN 1, la km 135+800, la ieşire din Azuga.

Arborele cu o lungime de 15 metri a blocat total traficul în zonă pentru câteva zeci de minute.

ADVERTISING

În cădere, copacul a dărâmat un stâlp care susţine firele de alimentare cu energie electrică şi a rupt cablurile electrice, care au căzut pe marginea carosabilului. 

În jurul prânzului, copacul a fost tăiat şi îndepărtat, iar traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe o singură bandă a drumului, fiind dirijat de către poliţişti.

Trafic îngreunat de vreme în mai multe zone din țară

De asemenea, potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, mai multe autotrenuri au rămas imobilizate duminică dimineaţa pe suprafaţa de rulare pe DN 76, în localitatea Dealu Mare, judeţul Hunedoara din cauza zăpezii depuse pe carosabil.

ADVERTISING

În zonă se circulă pe câte o bandă pe fiecare sens şi se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

La această oră, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare şi lapoviţă şi se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud (DN 17 Pasul Tihuţa), Cluj, Harghita, Hunedoara, Mureş şi Suceava, nefiind impuse restricţii de circulaţie. Se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

Ninge dar nu s-a depus strat de zăpadă pe carosabil pe autostrăzile A1 Sibiu-Deva, A10 Sebeş-Turda şi A3 Câmpia Turzii-Nădăşelu.

Pe DN 1 Ploieşti - Braşov traficul este intens, sunt precipitaţii sub formă de ploaie şi carosabilul este umed.

Pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti traficul se desfăşoară normal, pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa este trafic normal şi nu se înregistrează fără precipitaţii.

Poliţiştii recomandă şoferilor ca în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă ori acoperită cu zăpadă să reducă considerabil viteza pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autovehiculelor şi să folosească frâna de motor pentru încetinire.

Totodată, este important ca șoferii să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule staţionate şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

În jumătate de țară sunt ninsori abundente, în cealaltă e deosebit de cald. A fost emis cod portocaliu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇