Tragediile continuă pe litoral: Un bărbat s-a înecat la Costinești. Încă o persoană luată de valuri ieri la Mamaia a murit

Tragediile continuă pe litoral: Un bărbat s-a înecat la Costinești. Încă o persoană luată de valuri ieri la Mamaia a murit

Un bărbat s-a înecat la Costineşti, trupul său fiind scos la mal, marți dimineață, de către valuri. De asemenea, încă o persoană luată ieri de valuri la Mamaia a murit la spital.

Potrivit ISU Constanţa, dispariţia bărbatului în apele mării la Costinești a fost semnalată luni seară – şi de atunci s-au început căutările.

Marţi dimineaţă, 14 scafandri erau pregătiţi să intervină pentru căutarea bărbatului, dar trupul a fost scos la mal de către valuri, transmite News.ro. Incidentul s-a produs în zona Clubului Nautic.

ADVERTISING

Totodată, a patra victimă înecată la Mamaia, care fusese transportată luni la spital după ce fusese scoasă din valuri, a murit. Ziua de Constanța anunță că este vorba despre un bărbat de 38 de ani, care fusese resuscitat şi transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa.

Asta după ce, tot luni, alte trei persoane au murit înecate la Mamaia și încă una la Venus, după ce au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării. În total, nouă persoane au fost luate ieri de valuri pe litoralul românesc.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Arafat: Ascultați mesajele salvamarilor

Șeful DSU, Raed Arafat, a sfătuit turiștii care se află pe litoral să urmeze recomandările salvamarilor pentru a evita o tragedie.

„Sfaturile date de salvamari sunt încălcate, chiar dacă este arborat steagul roșu, oamenii intră în apă și riscă. Și astăzi avem trei decedați la o singură intervenție de la Mamaia și altă persoană dintr-un alt loc, tot din Mamaia, transportată cu elicopterul în stare gravă.

Deci, singurul apel este să asculte recomandările salvamarilor. Salvamarul știe că marea este agitată și când arborează steagul roșu există motive pentru acest lucru, chiar dacă oamenii sunt înșelați că pot face față valurilor. Când intră în apă își pierd controlul”, a mai explicat Raed Arafat, la Digi24.

ADVERTISING

El a mai atras atenția că oamenii care ignoră recomandările salvamarilor își pot pune viața în pericol și i-a îndemnat încă o dată să asculte mesajele autorităților pentru a se întoarce acasă sănătoși.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇