Un băieţel l-a întrebat pe papa Francisc dacă va merge în Ucraina să salveze copiii de acolo: "Ar putea face mai mult rău decât bine"

Un băieţel l-a întrebat pe papa Francisc dacă va merge în Ucraina să salveze copiii de acolo: "Ar putea face mai mult rău decât bine"

Papa Francisc se va întâlni în curând cu oficiali ucraineni pentru a discuta despre o posibilă vizită în Ucraina.

Papa Francisc a vorbit despre viitoarea întâlnire în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu copiii, sâmbătă, într-una dintre curțile principale ale Vaticanului.

Un băiat ucrainean pe nume Sachar l-a întrebat: „Puteți veni în Ucraina pentru a salva toți copiii care suferă acolo acum?".

Papa a răspuns că se gândește adesea la copiii ucraineni și că vrea să viziteze țara, dar că trebuie să aleagă momentul potrivit, potrivit Reuters.

ADVERTISING

„Nu este ușor să iei o decizie care ar putea face mai mult rău decât bine pentru restul lumii. Trebuie să găsesc momentul potrivit pentru a o face. Săptămâna viitoare voi primi reprezentanți ai guvernului ucrainean, care vor veni aici pentru a discuta, pentru a vorbi chiar despre o eventuală vizită a mea acolo. Vom vedea ce se va întâmpla", a spus papa, potrivit unei transcrieri a evenimentului de la Vatican.

Francisc, în vârstă de 85 de ani, a folosit sâmbătă un scaun cu rotile din cauza unor dureri la genunchi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Războiul din Ucraina a forțat Vaticanul să efectueze un delicat exercițiu de echilibru diplomatic, oferindu-se de mai multe ori să medieze pentru a pune capăt conflictului.

Francisc l-a criticat de mai multe ori în mod implicit pe președintele rus Vladimir Putin, în legătură cu invazia, dar fără a-l numi. De asemenea, el a folosit termeni precum „agresiune nejustificată" și "invazie" și a deplâns atrocitățile împotriva civililor.

Papa Francisc a fost invitat să viziteze Ucraina de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, de primarul Kievului, Vitali Klitsciko, de arhiepiscopul major Sviatoslav Shevciuk al Bisericii Catolice de rit bizantin din Ucraina și de ambasadorul Ucrainei la Vatican, Andrii Iuraş.

ADVERTISING

Acesta din urmă a declarat, sâmbătă, pentru Reuters, că nu are detalii despre întâlnirea menționată de papă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇